ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

Публічні службовці мають підтвердити законність джерел походження своєї готівки

Дата: 21.06.2024 13:15
Кількість переглядів: 32

Фото без опису

☝️💰 Публічні службовці мають підтвердити законність джерел походження своєї готівки. НАЗК завдяки наявним механізмам перевірок має можливість ефективно виявляти недоброчесних декларантів та встановлювати факти недостовірного декларування даних про наявність та обсяг готівки.

Після впровадження нового ризик-орієнтованого підходу (https://bit.ly/4bfBzqn) до відбору та перевірок декларацій, НАЗК за допомогою логічного та арифметичного контролю (ЛАК) (https://bit.ly/4co28tX) отримало змогу відбирати на повну перевірку декларації, які мають найвищий показник рейтингу ризику, а також підвищити ефективність проведених повних перевірок.

🔎Так, під час проведення повної перевірки декларації за 2022 рік, поданої заступником начальника відділу Закарпатської митниці, НАЗК виявило ознаки декларування недостовірних відомостей про наявність у декларанта та його дружини готівки на загальну суму понад 285 млн грн.

У декларації директора ДП «Дослідне господарство «Тахтаулово» Інституту захисту рослин Національної академії аграрних наук України» за 2022 рік НАЗК виявило ознаки декларування недостовірних відомостей про наявність готівки на понад 25 млн грн.

💸Невідповідності на загальну суму понад 59,5 млн грн було виявлено у декларації за 2021 рік голови Білгород-Дністровської районної ради.

Матеріали за результатами цих перевірок надіслані до органів досудового розслідування.

🔗Про інші кейси докладніше: https://bit.ly/3XlAqKd

Більше результатів повних перевірок та відповідних довідок можна знайти в розділі “Моніторинг діяльності НАЗК” (https://bit.ly/4co9rSi)

#декларування


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь