ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

СМІТТЄВЕ ХАМСТВО

Дата: 25.04.2024 22:12
Кількість переглядів: 31

Фото без описуФото без опису

Ситуація з хаотичними сміттєзвалищами в Чорноморській селищній громаді перетинає усі межі. Жителі виносять зі своїх будинків все, що забажають, хоча у кожного є індивідуальний договір з компанією, що надає послуги з вивозу сміття. У цьому договорі чітко прописано, що таке побутове сміття і як організувати вивіз будівельного та іншого. Але, здається, цивілізовані шляхи вирішення даного питання не для наших людей.

Наші мешканці просто виносять зі своїх квартир дивани, унітази, матраци, скловату та інше великогабаритне сміття на вулицю і кидають за своїми домами. Кажуть, сучасних людей від неандертальців відрізняє вміння не бруднити там, де живеш. Але, здається, не всі еволюціонували.

Протягом тижня працівники нашого житлово-комунального господарства прибирали такі хаотичні сміттєзвалища по всій громаді. Лише з вулиці Сонячної було вивезено 65 кубів особистого сміття. Прибрано все будівельне сміття, яке люди залишили біля контейнерів у містечку. Також періодично ліквідується свалка з видом на море біля 42 будинку. І таких прикладів можна привести десятки і вони, на жаль, виникають на постійній основі.

Село Гвардейське не вийняток і там теж постійно йде боротьба з мешканцями, які вважають, що їх сміття зовсім не сміття і його можна причепами вивозити і залишати в полі. Головне, подалі від дому, адже якщо не в моєму дворі, значить не моє.

Якщо хтось раптом вважає, що такі роботи входять в обов'язки ЖКГ, то вам варто перечитати ваш договір з житлово-комунальним господарством. Усе це, а саме роботи, трактор, будівельний човен, вивіз та інше, оплачуються з бюджетних коштів, які могли б бути спрямовані на благоустрій території, а не ліквідацію чужого хамства.

Шановні жителі громади, давайте нарешті почнемо любити і берегти місце, в якому ми живемо. Хоча б заради себе та своїх дітей. Інакше доведеться згадати, що існує система не малих штрафів за порушення екологічних правил, і це може стати серйозним покаранням для тих, хто не дбає про чистоту навколишнього середовища.

Але звичайно ж хочемо висловити подяку і тим, хто діє по-іншому, прибирає за собою і за своїми сусідами. Дякуємо за вашу відповідальність та бажання зберігати нашу громаду чистою і охайною.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь