ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

ШЛЯХИ ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

Дата: 08.04.2024 15:38
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

Нещодавно у Львові пройшов семінар "Технічна підтримка субпроєктів для відновлення України", що проводився нашими міжнародними партнерами, а саме в рамках проєкту ЄС-ПРООН. Це глобальний проєкт спрямований на фінансування за рахунок коштів Европейського Союзу відновлення обʼєктів, що постраждали внаслідок збройної агресії, або будівництва обʼєктів соціального призначення.

Чорноморська селищна громада виконала велику роботу, щоб пройти відбір та стати учасником цього проекту. Наша велика мета – отримати фінансування на будівництво нової сучасної амбулаторії. Задля цього ми пройшли всі етапи, щоб відповідати необхідним критеріям.

Семінар у Львові став наступним кроком у досягненні цієї мети. Чорноморську селищну громаду на зустрічі представляли заступник голови селищної ради Лариса Бикова, секретар ради Юлія Плешко, начальник фінансового відділу Віта Малик та начальник відділу публічних закупівель Олеся Кнюкшта.

Усі теми семінару, розглянуті за ці два дні були спрямовані на підтримку впровадження субпроєктів шляхом моніторингу та підготовки бенефіціарів до реалізації інфраструктурних проєктів. Були розглянуті всі технічні, фінансові, та політичні аспекти впровадження субпроєктів, що є важливими для дотримання вимог Європейського інвестиційного банку.

Поговорили про:

✔️ Ключові вимоги Національної процедури закупівель для субпроєктів ПВУ

✔️ Оцінку та управління соціальними/екологічними впливами та ризиками субпроєктів;

✔️Залучення зацікавлених сторін та громадськості (комунікація, консультації, Робочі групи, робота зі скаргами та пропозиціями);

✔️Моніторинг дотримання екологічних та соціальних стандартів ЄІБ;

✔️ Вимоги до проєктної документації, коригування, державну експертизу;

✔️Організацію будівельних робіт;

І про багато іншого.

Звичайно ж попереду нас чекають ще більш важливі та відповідальні стадії реалізації цього проекту. І ми готові додати максимум зусиль задля досягнення поставленої мети. Чорноморська селищна громада вдячна експертам ПРООН та Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України за професійне навчання, за відкритість, за прозорість та подальший супровід на цьому шляху.

Робота триває, з усіх питань реалізації цього проекту ми будемо вас інформувати. Дякуємо за можливість працювати нашим воїнам ЗСУ. Віримо, що нічого не змінить наміри щодо розвитку нашої громади та країни в цілому.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь