A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

МРІЄМО ТА ДІЄМО

Дата: 27.03.2024 16:35
Кількість переглядів: 37

Молодь Чорноморської селищної громади провела у Києві три дні на тренінгу в рамках Проєкту “Нагляд молоді за розподілом бюджетів та ресурсів громад".

Нагадаємо, цей проект реалізується з ініціативи Громадсьої організації "Агенція антикризової підтримки" (https://m.facebook.com/anticrisis.support/) в рамках програми "Мріємо та діємо" (https://www.facebook.com/mriemotadiemo), впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) (https://www.facebook.com/USAIDUkraine) та виконується IREX (https://www.facebook.com/irexinukraine). Основною метою цього проєкту є навчання молодих активістів навичкам моніторингу використання бюджетних коштів та ресурсів, розвиток ефективної участі молоді у громадських процесах, підтримка гуманітарних ініціатив та створення умов для подолання наслідків війни.

Для участі у такому важливому проекті було відібрано лише 10 громад з усієї України. І нашу громаду у ньому представляють відомі та активні молоді лідери нашої громади - Мараховська Анна, Карпач Тетяна, Філончик Вероніка, Калмиков Артем, Тіора Олег, Белько Анна, Павлюк Іванна, Влада Лукіянчук, Барон Василь та Плешко Єлизавета.

Учасники погодились на інтенсивне 11-12 місячне навчання, яке відбуватиметься поза робочим часом. І тренінг цих вихідних започаткував це навчання. Це були захоплюючі три дні, наповнені навчанням, обміном досвідом і натхненням. Майже 100 учасників із різних куточків України зібралися разом, щоб зануритися в тему управління бюджетами та ресурсами.

У ході тренінгу наша молодь розбирала цілу низку тем:

  • Основи місцевого самоврядування та прийняття рішень;
  • Місцевий бюджет простою та доступною мовою;
  • Бюджетний цикл та бюджетний календар;
  • Форми участі громадськості у місцевому самоврядуванні та бюджетному процесі зокрема;
  • Прозорість місцевого бюджету. Огляд інструментів нагляду за використанням коштів;
  • Використання коштів та інших ресурсів громади для подолання наслідків війни;
  • Основи неконфліктної комунікації;
  • Обмеження прозорості в умовах воєнного стану.
  • Планування молодіжних ініціатив з моніторингу ресурсів громади у взаємодії з місцевою владою та громадою.

За підсумками тренінгу кожна команда презентувала напрацювання планів реалізації своїх ініціатив, обговорила та визначила першочергові кроки.

Цей захід вкотре продемонстрував яка відповідальна, цілеспрямована і наповнена мотивацією наша молодь. Молодь, яка не лише хоче бути активною в громадському житті, а й готова впливати на майбутнє нашої країни.

Досвід цих трьох днів показав, що навчання важке, але засноване на громадських засадах, і є початком для подальшого створення Молодіжної ради громади та прийняття всіх бажаючих до її складу для навчання та участі у розвитку нашої громади.

Чорноморська селищна громада висловлює величезну подяку організаторам та спонсорам проекту за можливість бути частиною цієї глобальної ініціативи. Наша молодь не підведе!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь