A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

СЕСІЙНІ ПИТАННЯ

Дата: 25.03.2024 18:22
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

У Чорноморській селищній раді відбулося 59-те засідання сесії, на якому обговорювалася низка ключових завдань, що стосуються розвитку та функціонування громади. Протягом зустрічі розглядалися наступні питання:

✔️Учасники засідання вислухали звіти постійних комісій щодо їхньої роботи протягом минулого року. Результати діяльності комісій були обговорені з метою підвищення ефективності їх роботи у майбутньому.

✔️Членів сесії також ознайомили з питаннями щодо забезпечення доступу громадян до публічної інформації відповідно до законодавства України. Обговорювалися питання щодо покращення механізмів доступу до інформації та її ефективного використання громадою.

✔️Депутати розглянули питання щодо необхідності внесення змін до програми фінансової підтримки військової частин, з метою забезпечення її потреб у наступному році.

✔️Також на засіданні було затверджено програму поводження з твердими побутовими відходами на наступний рік з метою покращення ситуації з відходами у громаді.

✔️Було ухвалено план надання послуг з водопостачання та водовідведення на наступний рік з метою забезпечення належного рівня комунальних послуг для мешканців.

✔️ Однією з ключових справ на порядку денному було встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення з 1 квітня 2024 року, які не переглядалися з 2021 року. Проте з того моменту значно підвищилася вартість електроенергії, палива, мінімальної заробітної плати та інших складових тарифу. Не врахування цих аспектів може призвести до погіршення якості надання послуг, затримок у розрахунках за воду та електроенергію, що в результаті може спричинити відключення громади від постачання води. Загальна мета цього рішення - забезпечити стабільне та якісне функціонування життєважливих об'єктів для нашої громади.

✔️Сесія також розглянула питання щодо реєстрації прав комунальної власності на земельні ділянки, які утворилися внаслідок поділу та передачі в довгострокову оренду для розміщення та експлуатації підприємств переробної, машинобудівної та інших галузей промисловості.

✔️Були обговорені та затверджені зміни до бюджету громади на наступний рік з урахуванням поточних потреб та пріоритетів.

Виділено кошти:

- На дошкільну освіту (заробітну плату, капітальний ремонт закладу дошкільної освіти «Сонечко»);

-на загальну середню освіту (придбання дизельного палива, корегування проектної документації по об'єкту: «Нове будівництво будівлі школи» у звʼязку зі зміною будівельних вимог щодо цивільного захисту та інших норм,

- на закупівлю мультимедійного обладнання;

- На виготовлення проектної документації по об’єктам:«Реконструкція каналізаційних мереж та каналізаційно-насосної станції №4 села Гвардійське» та «Реконструкція каналізаційно-насосної станції №3 в смт.Чорноморське».

Ці питання мають велике значення для розвитку і функціонування громади, і рішення, прийняті на цьому засіданні, спрямовані на забезпечення стабільного розвитку та підвищення якості життя мешканців нашої громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь