ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

ПІДПИСАННЯ ВАЖЛИВОГО МЕМОРАНДУМУ: ЗМІЦНЕННЯ МОЛОДІ ТА ГРОМАДСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Дата: 20.03.2024 11:37
Кількість переглядів: 36

Фото без опису

У Чорноморській селищній громаді розпочалася нова сторінка у розвитку та залученні молоді до активної громадської діяльності. Громадська організація "Агенція антикризової підтримки" та Чорноморська селищна рада підписали меморандум, що передбачає участь нашої молоді у проєкті "Нагляд молоді за розподілом бюджетів та ресурсів громад", який реалізується в рамках програми "Мріємо та діємо", впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX.

Сторони співпрацюватимуть задля досягнення цілей проєкту. А саме підвищувати рівень залученості молоді до нагляду за використанням місцевих бюджетів та інших ресурсів.

Основною метою цього проєкту є не лише навчання молодих активістів навичкам моніторингу використання бюджетних коштів та ресурсів, але й створення платформи для зміцнення взаємодії між молоддю та місцевою владою. Головні завдання включають розвиток ефективної участі молоді у громадських процесах, підтримку гуманітарних ініціатив та створення умов для подолання наслідків війни.

Проектом керуватиме досвідчений проектний менеджер та співголова правління Вівдич Артем, а учасники проєкту - відомі та активні молоді лідери нашої громади. Серед них - Мараховська Анна, Карпач Тетяна, Філончик Вероніка, Калмиков Артем, Тіора Олег, Белько Анна, Павлюк Іванна, Владимира Лукіянчук, Барон Василь та Плешко Єлизавета.

Участь у проєкті передбачає інтенсивне 11-12 місячне навчання, яке відбуватиметься поза робочим часом. Вимагається від учасників увага, відповідальне ставлення та велике бажання змінювати свою громаду на краще. Такий курс навчання буде не лише можливістю для особистого зростання, але й важливим кроком у зміцненні громадської активності та взаєморозуміння всередині громади.

Підписання меморандуму стало першим прикладом самоорганізації та участі молоді в громадському просторі нашої громади. Сподіваємося, що ініціатива молодих лідерів віком від 18 до 35 років стане успішною, результативною та буде прикладом для інших молодих людей нашої громади, які захочуть внести свій внесок у розвиток громади та встановити нові стандарти громадської активності.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь