ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

ДЕНЬ СОБОРНОСТІ

Дата: 22.01.2024 13:35
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

Сьогодні, 22 січня, Україна відзначає День Соборності в пам'ять про події початку ХХ століття. Саме 22 січня в 1919 році було підписано Акт возз'єднання Української народної республіки (УНР) та Західно-Української народної республіки (ЗУНР) в єдину українську державу, який увійшов в історію як «Акт Злуки». Цього дня здійснилася мрія українського народу, котрий через історичні обставини був поділений на територіях різних держав. Мрія, якою жили і за яку вмирали найкращі сини України. Цього дня на політичній карті світу з'явилася єдина незалежна Українська Народна Республіка.

Ця подія особливо важлива для нас сьогодні – у період, коли Український народ знову змушений боротися за свою свободу та незалежність. Саме цей день нагадує нам про те, що ми вже одного разу перемагали, а отже, зробимо це знову.

У Чорноморській селищній громаді серйозно поставилися до святкування цієї вагомої дати. У наших закладах культури пройшли заходи "Наша єдність – наше зброя". Було організовано тематичні виставки та майстер-класи. Кожна дитина змогла вкотре поринути в історичну та культурну спадщину свого народу.

Низько кланяємось усім воїнам, які і тоді, понад 100 років тому, і сьогодні героїчно борються за справедливість та право українського народу на свою самобутність, свою культуру та свою незалежну державу. Вистояли тоді, вистоїмо і зараз.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь