A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

Діагностика інсульту, надання першої допомоги, лікування та реабілітація в гострому періоді є безоплатним для всіх громадян.

Дата: 03.01.2024 14:33
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

👨‍⚕ Діагностика інсульту, надання першої допомоги, лікування та реабілітація в гострому періоді є безоплатним для всіх громадян.Це забезпечує Програма медичних гарантій Національної служби здоров'я України (НСЗУ). НСЗУ також оплачує витратні матеріали, ліки із Нацпереліку основних лікарських засобів та харчування в умовах стаціонару. Тобто пацієнтам з інсультом має бути безоплатно надана вся необхідна перша медична допомога.

❗Направлення від сімейного лікаря для пацієнтів із підозрою на інсульт не потрібне!

НСЗУ Національна служба здоров'я України також оплачує вторинну профілактику інсульту. Це дії для зниження ризику рецидиву в пацієнтів, які вже перенесли інсульт, зокрема лікування супутніх серцево-судинних хвороб та аритмії. Призначені лікарем препарати, які входять у програму «доступні ліки», також можна буде отримати безоплатно або з невеликою доплатою. Вторинна профілактика має проходити на всіх етапах відновлення пацієнта: і в лікарні, і вдома.

Повний перелік послуг, які є безоплатними для пацієнтів з інсультом за посиланням (пункт 9): https://bit.ly/3PSJWQJ

☝️ Що робити, якщо від вас вимагають оплатити лікування або ж повернути кошти за надане лікування інсульту?

Зверніться із письмовою скаргою до керівника медичного закладу. Якщо це не допоможе – напишіть скаргу до Департаменту охорони здоров’я у вашому місті чи регіоні, або до власника медзакладу – відповідного органу місцевої влади. Зазвичай у назві лікарні зазначено, хто є її власником. Дуже ймовірно, що людина із інсультом не може займатися такими речами – безпечніше та ефективніше, щоб скарги подавали близькі люди пацієнта.

ℹ Якщо ж не вдається розв’язати проблему на місцевому рівні, подайте скаргу в НСЗУ через контакт-центр за номером 16-77 або листом на поштову адресу: м. Київ, пр-т Степана Бандери, 19, індекс 04073, або на електронну адресу info@nszu.gov.ua

Знайте свої права як пацієнтів!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь