ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

Прозорість і підзвітність – це необхідність сьогодення. У питанні використання коштів державного та місцевого бюджетів потрібно діяти злагоджено, відкрито і прозоро.

Дата: 07.12.2023 09:20
Кількість переглядів: 21

Фото без опису

🔎 Прозорість і підзвітність – це необхідність сьогодення. У питанні використання коштів державного та місцевого бюджетів потрібно діяти злагоджено, відкрито і прозоро.

Принцип прозорості та відкритості закладено у ЗУ «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію», «Про публічні закупівлі», «Про державну службу» та інших.

Саме з метою моніторингу та контролю за належним використанням бюджетних коштів усіх рівнів, недопущення корупційних проявів в Одеській обласній державній адміністрації створена робоча група «Прозорість і підзвітність», до складу якої входить начальник Одеської районної військової адміністрації Олександр Гринчак.

У засіданнях робочої групи з моменту створення беруть участь керівники органів виконавчої влади, правоохоронних органів, громадських організацій та голови територіальних громад.

За підсумками проведених нарад було прийнято низку рішень, важливих для Одеського району, зокрема переглянуто низку запланованих тендерів. У результаті деякі з них було відмінено, водночас кошти були спрямовані на підтримку потреб військових.

Водночас зосередили увагу на тих моментах, які викликають труднощі, розглянули приклади проблемних ситуацій та шляхи їх розв’язання.

«Прозорість влади – це рівень довіри та комунікації влади з мешканцями громади, які мають право на публічний доступ до інформації про діяльність органів місцевої влади в обсязі, передбаченому законодавством. Наприклад, які питання виносяться на розгляд під час сесій місцевих рад, як здійснюються закупівлі, які суми коштів на них передбачено витратити. Чим відкритіша влада, тим менше простору для корупції», - зазначає начальник Одеської районної військової адміністрації Олександр Гринчак.

🖋 Керівництво Одеської РВА продовжує працювати у напрямку аналізу бюджетних витрат на предмет їх доцільності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь