A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

ІНФО-ЗАМІТКА ПРО КАМПАНІЮ «Вистояти легше разом»

Дата: 26.10.2023 17:26
Кількість переглядів: 94

ІНФО-ЗАМІТКА ПРО КАМПАНІЮ

«Вистояти легше разом»

 

 

Кампанія «Вистояти легше разом» покликана привернути увагу українців та українок бути уважнішими одне до одного, до власних емоцій, звертати увагу на психоемоційні стани людей, що поряд, а також звертатися за психологічною підтримкою спеціалістів.

Другий рік повномасштабної війни дається взнаки. Ветерани та їхні родини, рідні й близькі загиблих

– під ці категорії підпадає вже значна кількість українців. Біль втрати, спогади й інші прояви посттравматичного стану заважають відчувати життя в повній мірі – складний емоційний досвід вимагає часу на осмислення й прийняття, а повернення до цивільного життя – великої підтримки. І мова тут не тільки про спеціалізовану допомогу, але й про внесок кожного, громаду, у якій живуть та до якої повертаються люди.

Щоб дестигматизувати тему психічного здоров’я та наголосити на доступності підтримки, кампанія

«Вистояти легше разом» голосно заявляє про емоції людей, особливо ветеранів, які вже повернулися зі служби та заново відбудовують своє цивільне життя під час війни. Ми чуємо як тих, хто переживає відчуження чи втрату, так і тих, хто має сили слухати і бути поруч.

 

МОМ прагне охопити приблизно 25 000 людей через онлайн-компоненти, щоб «розмовляти» з якомога більшою та широкою аудиторією. Кампанія цілеспрямовано демонструє, що ветеранів і цивільних іноді можна не відрізнити в цивільному світі. Але ветерани повертаються до цивільного життя з досвідом, який може бути не відомий цивільним. Ці переживання тонко відображені в елементах, вплетених у відеокампанію, включаючи медаль «ветерана війни», фізичний шрам, отриманий у результаті бою, закадрові посилання на унікальний досвід ветеранів і труднощі цивільних осіб, здатних співпереживати такому досвіду. Це нагадування всім: ветерани тепер є цивільними; ветерани живуть серед нас; ми живемо пліч-о-пліч, разом, як одне суспільство. Зрештою, кампанія є закликом до суспільства бути свідомим, бути толерантним і бути готовим надати підтримку: ветеран може бути схожим на вас.

За допомогою кампанії МОМ прагне зменшити стигматизацію щодо звернень за ПЗПСП, а також надати інформацію про безкоштовні послуги, таким чином заохочуючи громади отримувати підтримку. Щоб врахувати гендерний дисбаланс у доступі та наданні ПЗПСП, заходи з підвищення обізнаності будуть адаптовані до цих гендерних аспектів.

 

Всі матеріали для поширення – за посиланням: htps://drive.google.com/drive/folders/1NGbZyfHC9OLKshsuultYzZ_JykSFYL4_?usp=drive_link

У папці надаємо реліз з інформацією про кампанію, відео для скачування та опис до кожного з роликів:

  • Загальний ролик про важливість взаємопідтримки:

https://drive.google.com/file/d/1ILZqoNKpzR8u-z7tBw81H1egFC9OufTL/view?usp=sharing -

 

    • Ролик щодо підтримки ветеранів:

https://drive.google.com/file/d/1sgpj6Lk1mHzo2ZI91Ktky54iJM6g44zL/view?usp=sharing

 

 

    • Ролик на підтримку тих, хто переживає втрату:

https://drive.google.com/file/d/1htsTJqRqm6eVYL7PHLY4u0EmUxQu9iG4/view?usp=sharing


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь