ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

Начальник Одеської районної адміністрації Олександр Гринчак взяв участь у Педагогічному форумі «Актуальні проблеми дошкільної освіти та шляхи їх вирішення в умовах воєнного стану», що проходив у місті Южне Одеського району.

Дата: 20.10.2023 14:47
Кількість переглядів: 160

Фото без опису

Захід, який було організовано за ініціативи Управління соціально-гуманітарного розвитку Одеська районна військова адміністрація, також відвідали та привітали освітян району заступник голови Одеської обласної військової адміністрації Олександр Харлов, голова Одеської районної ради Віталій Барвіненко, Южненський міський голова Володимир Новацький, кандидат психологічних наук, доцент, проректор з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної діяльності КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» Оксана Кузнєцова, директор Департаменту освіти і науки Одеської ОВА Олександр Лончак.

Олександр Гринчак акцентував увагу присутніх на тому, що останнім часом у дошкільній освіті Одеського району відбулись позитивні зміни: вихователям дали більшу свободу у виборі освітніх програм, тож фахівці мають змогу творчо підійти до викладання. Начальник Одеської РВА зазначив, що досвід перебування дитини у закладі дошкільної освіти супроводжує її в усьому подальшому дорослому житті, тому це питання потребує особливої уваги на усіх рівнях.

«На жаль, війна внесла свої корективи у наше життя, і тепер вам необхідно окрім прищеплення любові до прекрасного навчати дошкільнят набувати навичок щодо власної безпеки; викликати бажання опікуватися власним здоров'ям, бути обачними та цінувати особисту безпеку й життя. Саме тому проведення таких заходів є необхідним задля підвищення кваліфікації, інформаційної та методичної підтримки педагогів», – зазначив очільник Одеського району.

Після завершення урочистої частини керівниками органів управління освітою територіальних громад та директорами закладів дошкільної освіти Одеського району Одеської області проведена робота у спеціальних сесіях та експертних паралелях за темами: «Забезпечення рівного доступу до дошкільної освіти в умовах війни: результати моніторингових досліджень», «Організація харчування з дотриманням вимог НАССР у закладах дошкільної освіти», «Дитина з тривожним рюкзаком або як працювати з дітьми в період війни та стресу», «Профілактика емоційного вигорання педагогів», «Використання цифрових технологій у логопедичній роботі з дітьми з особливими освітніми потребами», «Національно-патріотичне виховання як невід’ємна складова освітнього процесу в закладі дошкільної освіти» та інші.

Освітянський Форум став справжнім майданчиком для обговорення та пошуку шляхів вирішення проблем, які виникли в галузі дошкільної освіти під час дії правового режиму воєнного стану.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь