ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

Житлово-комунальне господарство Чорноморської селищної ради повідомляє про намір щодо зміни  діючих тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії для потреб населення, бюджетних устан

Дата: 10.10.2023 15:03
Кількість переглядів: 80

ДО УВАГИ СПОЖИВАЧІВ !

На виконання вимог Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України № 130 від 05.06.2018р., Житлово-комунальне господарство Чорноморської селищної ради повідомляє про намір щодо зміни  діючих тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії для потреб населення, бюджетних установ та інших організацій.

Перегляд тарифів у сфері теплопостачання пов’язано зі зміною вартості складових витрат економічно обґрунтованої вартості даних послуг, які і формують структуру тарифів. (Структура тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послугу з постачання теплової енергії,  додається)

Відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» ціною послуги з постачання теплової енергії є тариф на теплову енергію для споживача, який визначається як сума тарифів на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії.

Розраховані тарифи на опалювальний сезон 2023-2024 років для споживачів  на території Чорноморської селищної ради становлять:

  • тариф на теплову енергію для потреб населення 3216,432 грн/Гкал  з ПДВ.
  • тариф на теплову енергію для потреб бюджетних установ та інших споживачів  4616,064  грн/Гкал  з ПДВ.
  • тариф на послугу з постачання теплової енергії для  потреб населення 3216,432  грн/Гкал  з ПДВ.
  • тариф на послугу з постачання теплової енергії для потреб бюджетних установ та інших споживачів 4616,064  грн/Гкал  з ПДВ.
  • на виробництво теплової енергії для потреб населення  2415,468  грн/Гкал з ПДВ.
  • на виробництво теплової енергії для потреб бюджетних установ та інших споживачів  3661,980  грн/Гкал  з ПДВ.
  • на транспортування теплової енергії для потреб населення 648,036 грн/Гкал  з ПДВ.
  • на транспортування теплової енергії для потреб бюджетних установ та інших споживачів 834,324  грн/Гкал  з ПДВ.
  • на постачання теплової енергії для потреб населення 152,928 грн/Гкал  з ПДВ
  • на постачання теплової енергії для потреб бюджетних установ та інших споживачів 119,760  грн/Гкал  з ПДВ.

На виконання п.1 ст.1 Закону України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування» тарифи на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії для населення будуть застосовуватися на рівні, що застосовувалися  до введення воєнного стану в Україні.

 

 

Востаннє тарифи на теплопостачання переглядалися в жовтні 2022 року, встановлені Рішенням виконавчого комітету Чорноморської селищної ради №150 від 19.10.2022 та Рішенням Чорноморської селищної ради №479-VIII від 19.10.2022 «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії для потреб населення, бюджетних установ та інших організацій на період опалювального періоду 2022-2023р.».

Житлово-комунальним господарством Чорноморської селищної ради виконано розрахунок тарифів відповідно до Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №869 від 01 червня 2011 року «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» та направлено до органу місцевого самоврядування – Чорноморської селищної ради заяву з розрахунковими матеріалами для встановлення тарифів.

В умовах постійного зростання складових тарифів – ціни електричної енергії, мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму, виникає необхідність перегляду тарифів відповідно до фактичних витрат з виробництва та надання послуг.

Метою перегляду тарифів є приведення їх до економічно обґрунтованого рівня, який покриває всі витрати в собівартості цих послуг для належного функціонування підприємства.

Тарифи сформовані відповідно до річних планів, економічно обґрунтованих витрат, з урахуванням ставок податків та зборів, фактичних цін і тарифів на матеріальні, паливно-енергетичні ресурси та послуги.

Ціна природного газу врахована згідно Договору постачання природного газу з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг».  

Ціна електричної енергії (включаючи послугу з розподілу електричної енергії) врахована  на рівні середньої ціни електричної енергії, що склалася у ЖКГ за шість місяців, що передують місяцю подання розрахунків тарифів на планований період, а саме 6,685552 грн/кВт без ПДВ, що є вищою більш ніж на 59,9%.

В результаті перегляду тарифів передбачається вирішення проблеми безперебійного та якісного надання послуг теплопостачання для населення, бюджетних установ та інших організацій на території Чорноморської селищної ради.

Встановлення запропонованих тарифів надасть змогу:

1.   забезпечити належну якість та своєчасність надання послуг;

2.   своєчасно виплачувати заробітну плату працівникам підприємства;

3. своєчасно та в повному обсязі проводити розрахунки з відповідними організаціями за виконані роботи та надані послуги;

 

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 7 календарних днів з дати опублікування оголошення про намір здійснити зміну тарифів.

Розміщення інформації на офіційному веб-сайті Чорноморської селищної ради вважати  основним способом доведення інформації до відома споживачів.

 

Адреса, на яку необхідно надсилати зауваження та пропозиції:

смт.Чорноморське, вул. Курортна, 11.

тел. (048) 763-03-02

Електронна пошта: chabanka36@gmail.com


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь