A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

Одеська районна військова адміністрація інформує

Дата: 28.04.2023 09:44
Кількість переглядів: 74

Начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук взяв участь в розширеній нараді, щодо формування спроможної мережі закладів охорони здоровʼя та плану розвитку госпітального округу Одеського регіону, яка пройшла під головуванням в.о.голови Бориса Волошенкова, за участі керівництва Одеської ОДА, Одеської обласної та міської рад, Департаменту охорони здоров’я, спільно з головами районних військових адміністрацій.

«Головна мета реформи — забезпечити усіх мешканців Одеського району доступною, якісною та безоплатною медичною допомогою. В Одеській РДА спільно з міською владою та громадами визначили перелік медичних закладів, які увійдуть до спроможної мережі, враховуючи численні територіальні особливості, та подали його на затвердження до обласної адміністрації і МОЗ» - зазначив Начальник Одеської РВА Юрій Крук.

«Цей етап медичної реформи передбачає, що більш прості випадки лікуватимуть на місцях, а спеціалізовану медичну допомогу надаватимуть на вищому рівні. І вже в залежності від складності випадку та захворювання, пацієнта доставлятимуть саме в ту лікарню, де є відповідні висококваліфіковані фахівці, необхідне обладнання та ліки, щоб надати якісну медичну допомогу. Тож реалізація цього проєкту дійсно допоможе модернізувати та осучаснити заклади охорони здоров’я регіону і, таким чином, забезпечити жителів доступними, якісними та безоплатними медичними послугами. Також серед основних аспектів – забезпечення гідної заробітної плати медичному персоналу і фінансова спроможність закладу при раціональному використанні ресурсів, які в Україні через воєнний стан – обмежені» - сказала Наталія Одарій-Захар’єва.

Ті ж медичні заклади, які не увійшли до спроможної мережі Одеського району не будуть ліквідовані, а продовжать функціонувати та матимуть право й надалі укладати контракти з Національною службою здоровʼя. Розвиток таких медзакладів буде проводити власник лікарні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь