ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

У місті Чорноморськ відбувся освітянський форум «Освіта в умовах війни: виклики та можливості їх подолання», в якому взяли участь близько 300 керівників закладів освіти та керівників органів управління освіти територіальних громад Одеського району.

Дата: 23.03.2023 21:32
Кількість переглядів: 141

Фото без опису

У місті Чорноморськ відбувся освітянський форум «Освіта в умовах війни: виклики та можливості їх подолання», в якому взяли участь близько 300 керівників закладів освіти та керівників органів управління освіти територіальних громад Одеського району.

Начальник Одеської РВА Юрій Крук звернувся до освітян з теплими словами вдячності за роботу в умовах воєнного стану та побажав присутнім отримати під час форуму корисні знання в рамках обміну досвідом з колегами. 

Тематика форуму охоплювала широке коло питань, пов’язаних із роботою освітніх закладів під час війни: 

🔹освітні втрати, 

🔹цифровізація, 

🔹психологічний супровід освітнього процесу,

🔹забезпечення права на освіту в умовах війни.

У своєму зверненні очільник Одеської РВА підкреслив, що в умовах повномасштабної війни освітяни Одеського району незалежно від обставин продовжують виховувати майбутнє покоління нашої Держави, демонструють гнучкість і здатність адаптовуватись до екстремальних умов.

Юрій Крук зазначив, що останні три роки стали найважчими для освіти в незалежній Україні. Два роки пандемії коронавірусу та понад рік – повномасштабної війни, суттєво обмежили можливість дітей вільно відвідувати школу.    

«Важкі часи стали для нас з вами, шановні освітяни, викликом та одночасно поштовхом до рішучих дій. Одне з основних завдань полягає в забезпечені комфортних та безпечних умов для всіх учасників освітнього процесу. Так в 2022 році громадами району були сплановані чималі видаткі на ремонтні роботи та облаштування укриттів в закладах освіти району, що дало нам можливість розпочати навчання в 104 школах в очному та змішаному форматах. Для 32 тис. дітей, які вимушені були виїхати за кордон, організовано навчання у дистанційній формі.   

Так, війна змусила нас адаптуватися до нових умов. 

Продовжити навчати учнів під час війни – це виклик для вчителя та адміністратора закладу загальної середньої освіти. Ви цей виклик прийняли та успішно його долаєте. 

Вважаю, що сьогодні є чудова нагода для директорів закладів загальної середньої освіти, керівників органів управління освітою територіальних громад Одеського району, представників різних гілок влади у галузі освіти не тільки обмінятися досвідом, новими напрацюваннями та досягненнями, а й обговорити дієві механізми взаємодії", - відзначив Юрій Крук начальник Одеської РВА.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь