A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

#МістаГероїв: РІЧНИЦЯ ВИЗВОЛЕННЯ ПІВНОЧІ КРАЇНИ

Дата: 23.03.2023 11:50
Кількість переглядів: 143

Фото без опису

#МістаГероїв: РІЧНИЦЯ ВИЗВОЛЕННЯ ПІВНОЧІ КРАЇНИ

До річниці звільнення понад 1000 населених пунктів у різних областях України стартувала медіа кампанія під назвою «Міста Героїв». В рамках кампанії ми відзначаємо не лише конкретні міста, які відіграли ключове значення, а й людей, які стали основою опору у всіх куточках звільненої України.🇺🇦

ОХТИРКА - містечко на Сумщині, яке опинилось в оточенні російських військ на початку вторгнення. Враховуючи стратегічне значення цього напрямку, бої за Охтирку є окремою сторінкою оборонних боїв у ході російського вторгнення в Україну.

Через стратегічне розташування Охтирки її захоплення було дуже важливим для російського командування. У разі захоплення містечка для російських окупаційних військ відкривався прямий шлях на Полтаву і Миргород, через Гадяч на Київ, а також на південь у бік Харкова. Попри запеклі бої, облоги та обстріли місто не скорилося окупантам і було нагороджено званням "міста-героя".

Ми бачили, як і голіруч українці намагались зупинити техніку ворога. Мільйони таких прикладів опору забезпечили те, що українці у єдності вистояли і почали звільняли нашу землю. Кожен цивільний поруч з нашими військовими, прикордонниками, та іншими героями пліч-о-пліч визволяли свої домівки, свої міста та села від окупантів.

#МістаГероїв


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь