A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

ВАЖЛИВА ЗУСТРІЧ

Дата: 06.12.2022 10:19
Кількість переглядів: 118

Фото без опису

Голова Чорноморської селищної ради Сергій Удалов провів зустріч із депутатами, членами Виконкому, працівниками селищної ради, керівниками комунальних організацій та всіх установ громади. Основна тема зустрічі – підготовка до можливого блекауту.

Насамперед із присутніми були обговорені вже наявні у громаді ресурси та детальний план їх використання.

1️⃣ Пункти незламності. Сьогодні вони розташовані у Чорноморському ліцеї, Гвардійській гімназії, Чорноморському Будинку Культури, кафе Верона. Також зарядити гаджети можна у будівлі селищної ради та у будівлі адміністрації гаражного кооперативу «Ветеран» на вулиці Сонячна. На жаль, на вулиці Сонячній підприємці не відгукнулися на прохання селищної ради надати тимчасове приміщення під створення пункту незламності, а приміщення комунальної власності відсутні в цьому житловому мікрорайоні. Але після закінчення будівельних робіт у підвальному приміщенні будинку номер 1 на вулиці Сонячній, там буде обладнаний і розміщений пункт незламності. За потреби будуть відкриватися додаткові приміщення.

Головні завдання зараз:

✔️організувати чіткий графік чергувань відповідальних осіб

✔️ навчити включати та вимикати генератори

✔️контролювати резерви палива

✔️закупити додатково подовжувачі та по можливості просити людей приходити зі своїми

✔️створити ігрові дитячі куточки

✔️забезпечити пункти речами першої необхідності - засобами гігієни, медикаментами, водою, продуктами

✔️підключити поліцію, адже періодично черговим доводиться стикатися з неприйнятною поведінкою відвідувачів

✔️підключити медиків до чергування та надання допомоги у разі потреби

І багато іншого.

2️⃣ Пункти обігріву. Вони, згідно з рішенням сесії, у разі відсутності світла та опалення, будуть розташовуватись у наших сховищах та пунктах незламності.

На сьогоднішній день у населених пунктах громади готується 16 укриттів у підвальних приміщеннях. У процесі завершення до кінця року сховища у підвальних приміщеннях будинків 33, 37, 40, 43, 44, 45 на вулиці Гвардійській, у Чорноморському ліцеї, Чорноморському Будинку Культури, на Сонячній 1, та у селі Гвардійському на вулиці Олімпійська 4. На початку наступного року планується початок ремонтних робіт у будинках 2, 3 та 4 на вулиці Сонячній, у будинку 2 по вулиці Курортній та закінчення робіт у будинку 38 по вулиці Гвардійській.

У кожному сховищі будуть меблі, генератор, аптечка, ємності для сміття та продуктів, ліхтарики, радіо, інтернет, бак з питною водою, буржуйка, дрова, ковдра, по можливості спальні мішки. Все необхідне або закуплено, або йдуть закупівлі прямо зараз. Однак все це мало просто мати. Цим потрібно грамотно користуватися, щоб зберегти для більш тривалої експлуатації.

У нашій громаді немає волонтерських рухів чи громадських організацій. І тільки силами працівників селищної ради та ЖКГ такий обсяг роботи не охопити. Тому Сергій Удалов звернувся до представників усіх установ та підприємств Чорноморської селищної громади з проханням максимально підключитись до роботи та об'єднати зусилля.

За підсумками зустрічі, Голова громади попросив керівників провести інформаційну роботу з колективами, роз'яснити всі завдання. Вчителям поговорити з батьками про поведінку дітей на вулиці, зокрема про контроль за тим, коли та чим вони займаються. І найголовніше – завжди залишатися на зв'язку та бути доброзичливими один до одного. Адже мета зараз у всіх одна – триматися разом до Перемоги 🇺🇦



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь