A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

Соціальна та професійна адаптація військовослужбовців та членів їх сімей

Дата: 22.11.2022 16:31
Кількість переглядів: 453

Соціальна та професійна адаптація військовослужбовців та членів їх сімей

 

https://www.kadrovik.ua/wp-content/uploads/2022/11/2022-11-08-sotsialna-j-profesijna-adaptatsiya-zahysnykiv-800-500.jpg

 

      Кабінет Міністрів України ухвалив розроблену Міністерством у справах ветеранів України постанову, яка передбачає впровадження механізму організації забезпечення соціальною та професійною адаптацією українських захисників і захисниць та членів їхніх родин як складової системи переходу від військової кар’єри до цивільного життя.

     Відповідні зміни внесені до постанов Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 року № 179 і від 21 червня 2017 року № 432.

     Ними передбачено впровадження різних рівнів перепідготовки, підвищення кваліфікації та можливості розроблення і реалізації короткострокових освітніх програм за професіями, затребуваними на ринку праці під час відновлення країни.

    Ідеться про військовослужбовців, які звільняються або звільнені з військової служби, осіб із числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Україною, членів сімей таких осіб, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України й постраждалих учасників Революції Гідності.

    «Розроблені Мінветеранів на виконання доручення Прем’єр-міністра України зміни до чинних нормативно-правових актів передбачають впровадження дієвого механізму організації соціальної, професійної адаптації наших захисників та захисниць як складової системи переходу від військової кар’єри до цивільного життя, — наголосила Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

 — Ми маємо створити всі необхідні умови, щоб зі здобуттям Україною перемоги наші Воїни мали можливість долучитися до відновлення країни, стати в стрій на економічному фронті як «Воїни відновлення».

  

 

      Професійна   адаптація   здійснюється   відповідно до Порядків, затверджених постановами   Кабінету   Міністрів   України   від                    31  березня 2015 р. № 179 та від 21 червня 2017 р. № 432.
     

 

ПОСТАНОВА КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ                      від 31 березня 2015 р. № 179 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів із соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції, осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, та постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей загиблих (померлих) таких осіб»
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/179-2015-%D0%BF#Text

ПОСТАНОВА КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ                      від 21 червня 2017 р. № 432 «Про затвердження Порядку та умов забезпечення соціальної та професійної адаптації осіб, які звільняються або звільнені з військової служби, з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членів сімей таких осіб, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності» https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/432-2017-%D0%BF#Text

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь