ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

Селекторна нарада з головами районних державних адміністрацій, районних рад, міськими, селищними та сільськими головами пройшла сьогодні, 12 жовтня, під головуванням очільника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка.

Дата: 12.10.2022 19:26
Кількість переглядів: 295

Фото без опису

Селекторна нарада з головами районних державних адміністрацій, районних рад, міськими, селищними та сільськими головами пройшла сьогодні, 12 жовтня, під головуванням очільника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка.
Участь у нараді взяв голова Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук, який доповів, зокрема, про організацію освітньої діяльності у закладах освіти Одеського району, стан захисних споруд та найпростіших укриттів тощо. 
Очільник району повідомив, що з 11 жовтня і до окремого розпорядження всі заклади освіти Одеського району було переведено на дистанційний (онлайн) формат навчання.
За словами доповідача, у наявності територіальних громад Одеського району знаходяться захисні споруди та найпростіших укриття, у яких наразі ведуться капітальні або поточні ремонти, також приміщення облаштовують необхідним матеріально-технічним резервом. У закладах загальної середньої освіти Одеського району встановлені тривожні кнопки та камери відеоспостереження.
По закінченню селекторної наради в обласній військовій адміністрації Юрій Крук провів апаратну нараду з головами територіальних громад Одеського району.
У нараді взяла участь директор Департаменту фінансів Одеської ОВА Марина Зінченко, начальник Одеського районного управління ГУ ДСНС в Одеській області Микола Федькалов, начальник РВ 1 ГУ НП України в Одеській області Максим Бойко, начальник РВ 2 ГУ НП в Одеській області Олександр Драган, та інші посадові особи.
Було обговорено стан роботи закладів освіти, стан використання освітньої субвенції по громадах району,  підсумки виконання бюджетів громад Одеського району  за 9 місяців 2022 року в умовах воєнного стану  та основні  принципи їх формування на 2023 рік, а також інші питання.
За інформацією доповідачів, повністю використали залишки освітньої субвенції 2 територіальні громади – Визирська сільська та Чорноморська селищна.
Наголошено, що громадам необхідно активізуватись у використанні коштів освітньої субвенції. Сьогодні в Уряді розглядається питання ефективного використання бюджетних коштів особливо у період військового стану. Тому кошти залишків освітньої субвенції необхідно якомога скоріше та ефективніше використати на потреби освітньої галузі або інші напрями дозволені законодавством в період воєнного стану. 
Насамперед це придбання шкільних автобусів, оснащення закладів освіти комп’ютерами та мультимедійним обладнанням, засобами навчання та обладнанням для навчальних кабінетів початкової школи, фізики, хімії, біології, географії, математики, інформатики, придбання підручників і посібників.
Залишки коштів освітньої субвенції дозволено спрямовувати на забезпечення потреб оборони та підтримку цивільного населення в умовах воєнного часу, що є ще одним кроком в наближенні перемоги Українського народу над загарбниками.
Щодо другого питання, увагу всіх громад було зосереджено на необхідності об’єктивного виконання розрахунків на 2023 рік, тому що до негативних наслідків призводить як необґрунтоване завищення доходної частини бюджету, так і заниження показників.
Місцеві бюджети на 2023 рік повинні бути збалансовані, забезпечити виплати всіх соціальних стандартів та мати можливість підтримувати сили територіальної оборони, Збройних Сил України, будівництво та облаштування укриттів і бомбосховищ, відновлення зруйнованого війною майно та економіки  у цілому.
За результатами наради Юрій Крук доручив територіальним громадам після виконання розрахунків місцевих бюджетів на 2023 рік надати їх до райдержадміністрації з метою надання методичної допомоги,  аналізу та узагальнення по району в цілому.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь