A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

ДЕНЬ УСИНОВЛЕННЯ

Дата: 30.09.2022 16:24
Кількість переглядів: 247

Фото без опису

30 вересня Україна відзначає свято людяності і доброти - День усиновлення. Кожен розуміє, як непросто прийняти рішення усиновити дитину або взяти її у свою сім’ю. Зважаючи на воєнний стан в Україні, відзначення свята набуває ще більшу особливість і вітання усиновителям, опікунам/піклувальникам.

Сьогодні на первинному обліку Служби у справах дітей Чорноморської селищної ради перебуває 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них: 10 дітей перебуває під опікою, піклуванням громадян, 3 – навчаються в вищих навчальних закладах, професійно-технічних училищах різних рівнів акредитації, 7 – навчається в закладах загальної середньої освіти.

В даний час в громаді 100 % дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, охоплено сімейними формами виховання.

З початку 2022 року 3 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування досягнули повноліття. З них: 1 - навчається у вищому навчальному закладі, 1 – навчається у професійно-технічному училищі, 1 – закінчила навчання у професійно-технічному училищі та почала трудову діяльність за отриманою спеціальністю.

Службою у справах дітей Чорноморської селищної ради вживаються всі можливі заходи щодо зменшення кількості дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в закладах інституційного догляду та виховання дітей, а саме: популяризуються сімейні форми виховання, надається інформація про дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, потенційним усиновителям, опікунам, піклувальникам, прийомним батькам, батькам-вихователям.

Надаються рекомендації громадянам щодо реінтеграції дитини в сімейне, родинне середовище, вжиття заходів для запобігання потраплянню дітей до закладів інституційного догляду та виховання.

Маємо впевненість і переконання, що дитина, яка чекає на маму і тата – обов’язково їх знайде. Адже, залишаються незмінними істини: веселі і щасливі очі дітей, рідний голос батьків, які радіють злетам і заспокоюють при падінні, відчуття, що ти не один і дуже комусь потрібен.

Олег Тіора, начальник Служби у справах дітей Чорноморської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь