A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

Пенсійні посвідчення на Порталі Дія

Дата: 19.09.2022 11:02
Кількість переглядів: 286

 

Фото без опису

         Постановою правління Пенсійного фонду України від 19.05.2022 № 6-1 внесені зміни до Порядку оформлення, виготовлення та видачі документів, що підтверджують призначення особі пенсії, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 03.11.2017 № 26-1.

         Внесеними змінами до зазначеного Порядку передбачено, що за бажанням особи, якій виготовлено пенсійне посвідчення або платіжну картку, яка одночасно є пенсійним посвідченням, може додатково формуватись відображення в електронній формі інформації, що міститься у пенсійному посвідченні (далі — Електронне відображення пенсійного посвідчення).      Електронне відображення пенсійного посвідчення формується особі засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі — Портал Дія) за допомогою мобільного додатка Порталу Дія із застосуванням засобів реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (далі — Реєстр) разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом, штрих-кодом, цифровим кодом тощо), який забезпечує на запит Порталу Дія отримання з Реєстру інформації про виготовлення особі документа, що підтверджує призначення їй пенсії, та передачу до Порталу Дія з реєстру відповідно до законодавства України про захист персональних даних.

          Електронне відображення пенсійного посвідчення має однакову з пенсійним посвідченням юридичну силу та строк дії.

         Електронне відображення пенсійного посвідчення формується автоматично за наявності в Реєстрі відомостей про виготовлений особі документ, що підтверджує призначення їй пенсії, в тому числі відцифрованого образу обличчя особи.

          Електронне відображення пенсійного посвідчення формується, якщо документ, що підтверджує призначення особі пенсії, є дійсним та строк його дії не закінчився.

         Електронне відображення пенсійного посвідчення містить унікальний електронний ідентифікатор (QR-код, штрих-код, цифровий код), який забезпечує перехід за посиланням на відповідний підтвердний запис на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

         Для формування та використання електронного відображення пенсійного посвідчення особі необхідно встановити мобільний додаток Порталу Дія на електронний пристрій, критерії якого підтримують використання такого додатка, та пройти електронну ідентифікацію.

         Повідомлення про формування електронного відображення пенсійного посвідчення разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом, штрих-кодом, цифровим кодом) або про неможливість його формування у зв’язку з відсутністю необхідних відомостей надсилається особі автоматично через мобільний додаток Порталу Дія.

         Інформаційна взаємодія Реєстру та Порталу Дія для формування електронного відображення пенсійного посвідчення здійснюється в режимі реального часу з використанням засобів системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів з дотриманням вимог Законів України «Про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах», «Про захист персональних даних», «Про електронні довірчі послуги».

         Електронне відображення пенсійного посвідчення використовується особою без додаткового пред’явлення пенсійного посвідчення у паперовій формі, електронного пенсійного посвідчення або платіжної картки, яка одночасно є пенсійним посвідченням.

          Для забезпечення можливості перевірки електронного відображення пенсійного посвідчення та для отримання за рішенням особи електронних копій (відомостей, даних) органи державної влади, органи місцевого самоврядування, юридичні та фізичні особи можуть підключати власні інформаційні системи до Порталу Дія у порядку, визначеному законодавством.

         Електронні копії електронного відображення пенсійного посвідчення (далі – електронні копії) за бажанням особи можуть подаватися та застосовуватися у таких самих випадках, коли законодавством передбачено подання та застосування копій пенсійного посвідчення. Особа може також окремо подавати інформацію (відомості, дані), що містяться в електронному відображенні пенсійного посвідчення, у порядку та спосіб, передбачені для подання електронних копій електронного відображення пенсійного посвідчення.

          Таким чином, електронне відображення пенсійного посвідчення з’явиться у тих громадян, хто отримував посвідчення після 2014 року.

          Для того, аби завантажити документ, потрібно оновити застосунок. Пенсійне посвідчення одержувача пенсії за віком підтягнеться в Дії автоматично, одержувачам інших видів пенсії необхідно завантажити посвідчення самостійно.

          Пенсіонерам, які отримували пенсійні посвідчення у вигляді книжечки, для можливості відображення в Дії слід змінити посвідчення, звернувшись до Пенсійного фонду України onlіne (через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України) або до будь-якого з сервісних центрів Фонду.

        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь