A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

НОВІ ЧАСИ ВИМАГАЮТЬ НОВИХ РІШЕНЬ

Дата: 13.04.2022 15:39
Кількість переглядів: 724

НОВІ ЧАСИ ВИМАГАЮТЬ НОВИХ РІШЕНЬ

На засіданні Виконавчого комітету Чорноморської селищної ради розглядалися питання, про які ще на початку року ніхто не думав.

Так, наприклад, членами Виконкому було затверджено уповноважену особу, яка відповідає за питання оформлення та видачі довідок про взяття на облік внутрішньо перемішенних осіб (людей, які приїжджають до нас у громаду з міст, де йдуть бойові дії). Ці функції покладено на спеціалістів соціального відділу.

Ви також знаєте, що ми отримали гуманітарну допомогу. Її прийом, зберігання, видача населенню та документальний контроль вимагають багато часу та зусиль. Тому було створено робочу групу з питань гуманітарної допомоги при Виконавчому комітеті.

Положення про оплату ритуальних послуг - ще одне питання, якого краще не було б, але часи зобов'язують. Наша громада вже прощалася з одним із своїх героїв. Частина витрат на похорон лягає на Чорноморську селищну раду. Тому Виконкомом було затверджено всі нюанси щодо оплат у таких випадках.

Варто зазначити, що положення про організацію похорону одиноких громадян, неопізнаних осіб або осіб без певного місця проживання також були погоджені на засіданні.

Враховуючи нові обставини, пов'язані з військовим становищем, було внесено низку технічних змін до рішень, що стосуються програми соціальної підтримки населення, матеріальної допомоги та питань опікунства.

На комісії із захисту прав дітей Чорноморської селищної ради було розглянуто питання про позбавлення батьківських прав батька щодо нашої неповнолітньої мешканки. Звернулася до органу опіки мати. Після вивчення всіх нюансів, проведення розмов з кожним членом сім'ї та відвідування судових засідань було зроблено комплексні висновки. Члени комісії та Виконкому вислухали доводи та вирішили, що позбавлення батьківських прав у цьому випадку цілком доречне.

Затверджено членами Виконавчого комітету і протокол засідання Координаційної ради з питань надання матеріальної допомоги населенню. Один із наших мешканців отримав 7000 грн. на продовження лікування, 4 людям виділено фінансову підтримку на похорон родичів. Усього з початку року було виділено вже понад 125 000 грн.

Крім того, були внесені зміни до місцевого бюджету:

??20 644 грн виділено на заробітну плату та придбання основних засобів для програми навчання людей з особливими освітніми потребами.

?? 200 000 грн. перенаправлені з бюджету на грудень 2022 року для оплати опалення у школах громади за квітень 2022 року

??200 000 грн. виділено із загального фонду на оплату послуг у сфері соціального захисту

??сьогодні в громаді досить гостро постає питання заборгованостей населення за комунальні послуги. Тому, щоб уникнути відключень, 200 000 грн. шляхом внутрішніх зміни перенаправлені на оплату водовикористання.

Завершилося засідання виконавчого комітету розбором та затвердженням звіту про використання коштів резервного фонду місцевого бюджету Чорноморської селищної ради станом на 1 квітня 2022 року.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь