ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

ПІДСУМКОВА СЕСІЯ ЧОРНОМОРСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 28.12.2021 15:29
Кількість переглядів: 673

ПІДСУМКОВА СЕСІЯ ЧОРНОМОРСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Фото без опису

На останній сесії цього року депутати прийняли бюджет Чорноморської територіальної громади на 2022 рік у розмірі 145 506 000 грн. З них реверсна (вилучення) дотація державі складе 18 050 200 грн.

На засіданні були розглянуті усі програми і затверджені усі заплановані витрати. Максимальна увага була приділена фінансуванню усіх комунальних установ громади. Бюджетом передбачено стовідсоткове забезпечення захищених статей витрат, визначених бюджетним кодексом, у тому числі заробітної плати і комунальних платежів.

На школи виділені 16 821 000 грн. З них 5 000 000 грн піде на капітальний ремонт. У Гвардійській гімназії запланований ремонт даху і фасаду. У Чорноморській школі - фасаду і вхідної групи.

На дитячий сад з бюджету виділені 14 573 980 грн. З них 3 029 000 грн на капітальний ремонт дитячих майданчиків, фасаду, придбання побутової техніки і комп'ютерного устаткування.

За таким же принципом розподілялися засоби і на інші комунальні установи:

- Школа мистецтв - 4 124 222 грн

- Центр первинної медико-санітарної допомоги - 4 181 900 грн

- Установи культури - 3 349 830 грн

- Спортивний клуб - 2 814 051 грн

Проголосували депутати і за цілий ряд таких щорічних витрат як оздоровлення дітей, матеріальна допомога жителям нашої громади, учбова стипендія школярів, боротьба з ковид, компенсація послуг зв'язку пільгової категорії і так далі.

Тут же виділення 1 000 000 грн на закупівлю комп'ютерів і телевізорів для військової частини.

Особлива увага була приділена підтримці житлово-комунального господарства. У 2022 році в цій сфері заплановані багато робіт.

Наприклад:

- 5 160 000 грн виділені на капітальні ремонти будинків і виготовлення технічних паспортів на будинки

- 700 000 грн - на закупівлю матеріалів і насосів в каналізаційне господарство

- 200 000 грн - на ремонт ліфтів

- 1 810 000 грн - на освітлення під'їздів, вуличне освітлення і інше.

Також наступного року планується закінчити ремонт вхідних груп в усіх інших будинках. Але найбільше грошей, 19 000 000 грн, виділені на капітальний ремонт доріг і будівництво велодоріжки уподовж смт. Чорноморське.

1 028 461 грн піде на розробку проектної документації на будівництво амбулаторії і спортивного комплексу.

Не обійшли в ході сесії і тему тарифів. 2 390 126 грн виділені на компенсацію в різниці тарифів на опалювання за категорію "населення". Нагадаємо, для населення ціна за опалювання залишилася на рівні минулого року. Хоча при цьому вона виросла на 35%. Ця різниця перед постачальником газу перекривається за рахунок місцевого бюджету.

Не без довгих обговорень ствердили депутати і нові тарифи на воду. Зміна ціни пов'язана з підвищенням вартості самої води, зростанням цін на електроенергію і збільшенням середньої заробітної плати. У результаті було вирішено, як це вимагає законодавство, зробити єдиним для села Гвардійське і смт.Чорноморське тариф на воду - він складає 24,06 грн за куб. І різним для цих двох населених пунктів тариф на водовідведення - для Гвардійського - 8,95 грн, для Чорноморського - 10,81 грн. В селі тариф менший, тому що там не витрачається електроенергія на роботу КНС.

Були на сесії і гості. Заступник голови Одеської обласної ради Олег Радковський приїхав, щоб особисто привітати секретаря Чорноморської селищної ради Юлію Плешко і вручити годинник від імені Голови обласної ради і депутатів нашої громади Олександра Шатило і Олександра Коломіна, які отримали почесні грамоти за свою громадську діяльність.

Детальніше з усіма 76 питаннями 24-ої сесії Чорноморської селищної ради можна ознайомитися на нашому офіційному сайті.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь