A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

Процедура подання декларацій стосується не всіх платників податк

Дата: 22.11.2021 15:44
Кількість переглядів: 358

Процедура подання декларацій стосується не всіх платників податків

Процедура декларування добровільна, та, якщо у громадян немає в ній потреби, ніхто не примушуватиме її проходити.

Наприклад, якщо фізична особа має у власності нерухоме майно, яке було придбано за рахунок коштів, з яких були сплачені усі податки та збори, передбачені нормами чинного законодавства, то зазначати таке майно у одноразовій (спеціальній) добровільній декларації не потрібно.

Декларант самостійно приймає рішення щодо визначення активів, які будуть зазначені ним у одноразовій (спеціальній) добровільній декларації.

Декларувати можна ті активи, які перевищують передбачені законом норми, визначені у п. 10 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI.

Інформацію про отримані доходи та сплачені з них податки громадянин має змогу перевірити, подавши запит щодо отримання таких відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків в Електронному кабінеті (http://cabinet.tax.gov.ua). Тобто, у відповідь на свій запит громадянин отримує довідку про кожен рік, у якому мав доходи, до яких належать і спадщина, і отримана заробітна плата, і самостійно задеклароване.

У разі відсутності у фізичної особи активів, які були придбані за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства, одноразову (спеціальну) добровільну декларацію з нульовими значеннями до контролюючого органу подавати не потрібно.

 

Доброславська ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь