ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

Як Мінцифра відкриває доступ у цифровий світ завдяки проєктам з розвитку інтернету

Дата: 16.11.2021 11:57
Кількість переглядів: 426

Як Мінцифра відкриває доступ у цифровий світ завдяки проєктам з розвитку інтернету

Фото без опису

Команда Мінцифри працює над тим, щоб в Україні було дедалі менше місць без  доступу до цифрового світу. Для цього Мінцифра розвиває мережу швидкісного інтернету в Україні — як мобільного, так і фіксованого. Про це під час вітального слова на Українському форумі з управління Інтернетом (IGF-UA 2021) заявив директор директорату фіксованого та мобільного ШСД Мінцифри Юрій Мацик.

Одна з головних цілей Мінцифри — забезпечити 95% українців доступом до швидкісного інтернету до кінця 2024 року. Цього року реалізуємо проєкт «Інтернет-субвенція». Відповідно до нього понад мільйон українців у 3 тисячах сіл вперше отримають можливість підключитися до оптичного інтернету. На сьогодні вже підключено майже 400 сіл та 900 соціальних об’єктів у них. 

«Проєкт “Інтернет-субвенція” своєю прозорістю та доступністю спонукав активізуватись провайдерів. Боротьба за перемогу в тендерах інколи схожа на сценарії трилерів чи бойовиків. Коли фінальна ціна на тендері від початкової знижувалась у понад 40 разів. Непоодинокі випадки, коли учасник вигравав тендер з різницею в 1 гривню. Відомо, що жага до перемоги настає в період торгів. Головне, щоб зобов’язання провайдери виконували так само завзято і підтверджували свою ділову репутацію», — зазначив Мацик.

Мінцифра сприяє операторам у розвитку 4G. Завдяки співпраці з липня 2020 року якісний 4G з’явився вже у понад 25 тисячах міст та сіл. Продовжуємо розвивати мережу разом з операторами та робити інтернет доступним кожному.

Український форум з управління інтернетом проходить з 2010 року. Він об’єднує людей з приватного сектора, громадянське суспільство та Уряд навколо обговорення питань розвитку інтернету. Також подія привертає увагу до тематики стандартів інтернету, розвитку смарт-сіті, тенденцій у розвитку управління інтернетом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь