A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

ФІНАНСУВАННЯ МЕДИЦИНИ, БЮДЖЕТНІ ПЛАНИ НА НАСТУПНИЙ РІК, МОРАТОРІЙ НА ПРИВАТИЗАЦІЮ

Дата: 11.10.2021 09:42
Кількість переглядів: 595

ФІНАНСУВАННЯ МЕДИЦИНИ, БЮДЖЕТНІ ПЛАНИ НА НАСТУПНИЙ РІК, МОРАТОРІЙ НА ПРИВАТИЗАЦІЮ

Фото без опису

18-а позачергова сесія Чорноморської селищної ради пройшла досить жваво.

Були чисто технічні питання за типом створення комісії з підрахунку голосів депутатів, визнання рішення п'ятирічної давності про витрати на придбання устаткування втратившим актуальність і приведення заробітних плат у відповідність з Постановою Кабінету Міністрів України №783 від 28 липня 2021 року.

Були і питання, які вимагали тривалішого обговорення. Вирішено з 1 січня 2022 року скоротити штат працівників харчоблоку в школах нашої громади. Це пов'язано з тим, що з нового року планується співпраця з кейтерінговою компанією, яка відповідатиме за якісне харчування наших дітей.

Виділені гроші на фінансування Чорноморського центру первинної медико-санітарної допомоги. 495 000 грн. на зарплати медичного персоналу, оновлення матеріально-технічної бази, оплату комунальних послуг, придбання тест-систем для виявлення інфекційних захворювань та інше. Також цього року заплановано виділення дотації нашому медичному центру в сумі 2 840 500 грн. Затверджений і фінансовий план на наступний рік. Медцентру планується виділити з бюджету 2 423 200 грн.

Керуючись бюджетним кодексом депутати проголосували і за затвердження фінансового плану для "Спортивного клубу "Чорноморський". Це комунальне підприємство на 100% утримується за рахунок місцевого бюджету і в 2022 році на нього планується витратити 2 790 530 грн.

3 432 600 грн в планах на 2022 рік виділити на забезпечення якісної роботи "Школи мистецтв". Це теж повністю бюджетна установа. Дохід від оплати зайняття учнями залишається в школі і витрачається на обслуговування інструментів, закупівлю канцтоварів і інше. Усі інші потреби - зарплати педагогам, оплата комунальних послуг, ремонти, проведення різних заходів і виїзди на конкурси - бере на себе Чорноморська селищна рада.

Обговорили на сесії і план розвитку Житлово-комунального господарства, внесли зміни в програму "Питна вода" і в програму "Безбар’єрне Чорноморське", яка передбачає повну компенсацію вартості реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю.

Виділили гроші на придбання залізних дверей і м'ясорубки для Дитячого садка.

Затвердили витрати на розробку проекту будівництва (завершення будівництва) нової школи.

Погодили кошторис на установку системи крапельного поливу під дитячим майданчиком в смт. Чорноморське і висадки там дерев.

Виділили гроші на освітлення зон відпочинку на вулиці Сонячній, на капітальний ремонт даху і козирків будинку 31 в Чорноморському, і дахів будинків 8 і 8а в селі Гвардійське.

Не забули і про ялинку, яка буде встановлена в зоні відпочинку на вулиці Сонячній.

1 311 000 грн. виділили на капітальний ремонт покриття і пішохідних доріжок в районі дитячого саду в селі Гвардійське і в районі будинку 49 в Чорноморському.

На випадок екстрених ситуацій сформували резервний фонд у розмірі 100 000 грн.

Одноголосно депутати Чорноморської селищної ради проголосували за дачу згоди Житлово-комунальному господарству на укладення договору з постачальником газу "Нафтогаз-трейдинг". На сьогодні він пропонує найнижчу ціну.

Були і приватні питання. Жительці села Гвардійське дан дозвіл на приватизацію землі, на якій розміщується її господарство та інші.

Однією з самих обговорюваних стала тема гаражів. Проведені геологічні дослідження говорять про те, що на узбережжі, де розташовуються гаражі в смт. Чорноморське, йде активне зміщення грунту. Тому будівництво на цій території буде можливе тільки після проведення берегоукріплювальних робіт. Тому дозволити приватну приватизацію земельних ділянок в цій зоні ризику доки не представляється можливим. Але щоб не затримувати інших членів гаражного кооперативу, було вирішено розмежувати зони. Тим власникам гаражів, які знаходяться ближче до дороги, дозволена приватизація. А на тих, хто ближче до схилу, поки накладений тимчасовий мораторій. Переглянути це питання можливо буде тільки після проведення інженерних робіт по зміцненню берега.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь