A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ, ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО, ГЕНДЕРНА РІВНІСТЬ

Дата: 06.10.2021 11:53
Кількість переглядів: 569

ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ, ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО, ГЕНДЕРНА РІВНІСТЬ

Фото без опису

Ці і ряд інших тем обговорили на спеціальному тренінгу в Одеській облдержадміністрації.

Після створення Чорноморської ТГ регулювання усіх цих питань в нашій громаді стало відповідальністю селищної ради, тому зустріч відвідала заступник глави Чорноморської селищної ради Лариса Бикова.

Найгостріше сьогодні стоїть тема домашнього насильства. Адже в Україні більше 3 млн. дітей є свідками домашнього насильства. Близько 2 млн. дітей до 14 років регулярно б'ються батьками. Для 10% таких дітей результатом стає смерть, а для 2 тисяч - самогубство. 50 тисяч дітей в рік йдуть з будинку. Діти, у яких били матір, в 6 разів більше схильні до суїциду. А 50% з них - до вживання наркотиків.

Це жахливі цифри і, звичайно ж, загальна проблема. Тому максимальна увага на тренінгу була приділена методам відвертання і боротьби з домашнім насильством в кожній окремій громаді, а значить і в країні в цілому.

На сьогодні вже розроблений алгоритм дій в таких випадках, який регулюється національними нормативно-правовими актами. У кожній громаді є уповноважена особа, до якої завжди можна звернутися по допомогу. На сайті Чорноморської ТГ є номери телефонів, по яких можна подзвонити і отримати моральну і правову підтримку. Однією з ключових проблем в цьому аспекті є той факт, що не завжди вдається виявити наявність домашнього насильства. Жінки бояться звертатися за допомогою, а по дітях не відразу видно. Тому завдання кожного причетного (родича, учителя, вихователя) звертати увагу на зміни в поведінці дитини. Адже це загальна відповідальність.

Обговорили на зустрічі і торгівлю людьми. Це не така далека від нас тема, як здається. Адже варіантів на сьогодні, на жаль, багато. Люди потрапляють в рабство від'їжджаючи на роботу за кордон, серед жебраків багато дітей, які були вкрадені. Жінок обманом видають заміж, над дітьми беруть опіку з метою наживи і так далі. Усе це відбувається навколо нас прямо зараз.

Третьою глобальною темою обговорення стало питання гендерної політики. Окрім дискримінації за статевою ознакою, обговорили і місцеві цільові програми і їх зв'язок з елементами гендерного підходу. У перспективі ця теорія може приносити позитивні плоди. Адже якщо робити правильний аналіз населення, тобто визначати, кого в громаді більше - дітей, дорослих, дівчаток або хлопчиків, то можливо більш точково визначати потреби населення і розподіляти бюджет.

Тренінг йшов два дні, а після нього має відбутися тривала робота, яка, сподіваємося, дасть позитивні результати.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь