A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

РОБОТА, ЯКОЇ НЕ ВИДНО

Дата: 09.09.2021 10:40
Кількість переглядів: 622

РОБОТА, ЯКОЇ НЕ ВИДНО

Фото без опису

Люди, які не завжди на видноті, найчастіше роблять великий об'єм роботи. Так відбувається і в нашій бухгалтерії. Це, мабуть, один з найвідповідальніших відділів Чорноморської ТГ. Тут ведеться уся фінансово-господарська діяльність нашої немалої громади. А це щомісячний розрахунок і видачі зарплат трьом сотням працівників - освіти, дошкільної установи, культури і господарської сфери, виконавчого комітету. Це планування витрат, проведення і облік тендерних публічних закупівель, забезпечення продуктами харчування шкіл і саду, утримання усіх бюджетних установ. Крім того, треба вести постійну звітність перед податковою інспекцією, статистикою, обласними департаментом освіти і фінансів та іншими державними органами.

Після об'єднання нас в Чорноморську ТГ роботи стало ще більше, адже кількість підопічних організацій подвоїлася. І весь цей обсяг ліг на плечі семи жінок, кожна з яких відповідає за свій напрямок.

Вероніка Мельник, наприклад, веде повний облік товарно-матеріальних цінностей і основних засобів нашого ТГ, відповідає за закупівлю і використання продуктів харчування в школи і дитячий садок, нараховує батьківську плату і веде контроль за своєчасну оплату.

А Людмила Мельник займається плануванням і розрахунком заробітної плати всіх працівників освіти - вчителів, вихователів, директорів і т.д.

За зарплату в усіх інших сферах відповідає Тетяна Чорних. Вона ж робить звірку і складає звіти в податкову інспекцію і статистику. Хто хоч раз здавав подібний звіт, розуміє, наскільки це трудомісткий і відповідальний процес.

Валентина Миколюк займається аналітикою всіх комунальних платежів, веде облік витрат таких установ як будинок культури, клуб, школа і дитячий сад. Але і це ще не все. На ній всі звіти за бюджетними програмами Чорноморської ТГ. А також публікація договорів і розрахункових документів на електронному майданчику.

Тетяна Кочмар працює з банківськими системами, займається складанням бюджету і веде всю первинну документацію.

Основну відповідальність за роботу всього відділу несе начальник відділу - головний бухгалтер Марина Щербина. Вона задіяна в усіх процесах, адже тут немає неважливих питань. Все повинно бути цифра до цифри, гривня до гривні. Будь-яка помилка в розрахунках може спричинити за собою дисциплінарну, адміністративну, матеріальну і навіть кримінальну відповідальність. Таке навантаження не всім під силу.

До того ж постійної уваги вимагають тендерні закупівлі. У цьому задіяні частково всі співробітники бухгалтерії і окремий фахівець з публічних закупівель Олеся Кнюкшта. Вона формує пакети документів для проведення закупівель, проводить тендерні закупівлі товарів, робіт і послуг, формує по ним договори, опубліковує все на електронних майданчиках.

Робота бухгалтерії суворо контролюється з одного боку Чорноморською селищною радою, з іншого - фінансовим відділом Чорноморської селищної ради та відповідними державними органами. Тому співробітникам потрібно добре розбиратися в структурі державних організацій, а також орієнтуватися в законодавстві, яке часто змінюється. Але коли люди на своєму місці, робота ведеться злагоджено.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь