A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

СЕКТОР ПО РОБОТІ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ, НАДЗВИЧАЙНИХ СТАНІВ, МОБІЛІЗАЦІЙНОЇ РОБОТИ ТА РОБОТИ З ПРАВООХОРОННИМИ ОРГАНАМ

Дата: 05.05.2021 15:36
Кількість переглядів: 1816

СЕКТОР ПО РОБОТІ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ, НАДЗВИЧАЙНИХ СТАНІВ, МОБІЛІЗАЦІЙНОЇ РОБОТИ ТА РОБОТИ З ПРАВООХОРОННИМИ ОРГАНАМ.

Фото без опису

У Чорноморській селищній раді працює відділ, який займається питаннями, пов’язаними з військовим обліком населення громади, реагуванням у надзвичайних ситуаціях, взаємодіє з органами правопорядку, ДСНС, забезпечує мобілізаційні заходи.

На теперішній час структуру відділу складає дві особи: завідувач сектору Петруняк Василь Вікторович та інспектор з охорони праці та пожежної безпеки Ковалевська Раїса Олександрівна.

Петруняк Василь Вікторович – капітан медичної служби запасу, офіцер-медик, прибув у 2003 році на посаду начальника медичного пункту 28-ї окремої механізованої бригади за розподілом після закінчення Вінницького медичного коледжу ім. академіка Д.К. Заболотного і до 2014 року перебував на різних медичних посадах. З початком військової агресії у першій хвилі ротації у складі 28-ї окремої механізованої бригади відбув у зону проведення АТО. Після отримання мінно-вибухових поранень був комісований за станом здоров’я. Отримав вищу освіту у Відкритому міжнародному університеті розвитку людини «Україна» за фахом «Фізична ребілітація». З середини 2015 року очолював військово-облікове бюро Чорноморської селищної ради.

Ковалевська Раїса Олександрівна – інженер-технолог за освітою працювала на посадах: інженер по стандартизації та сертифікації продукції машинобудування, головний інженер, начальник будинкоуправління, з 2021 р. - інспектор з охорони праці та пожежної безпеки Чорноморської селищної ради.

ВІЙСЬКОВИЙ ОБЛІК

Щодо напрямку роботи з військового обліку у своїй діяльності відділ керується Постановою КМУ від 07.12.2016 р. №921 "Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов'язаних".

Серед головних обов’язків сектору – ведення військового обліку в селищній раді.

Згідно закону про військовий обов’язок і військову службу забезпечується приписка юнаків до призовної дільниці. Юнаки по досягненню 17 років мають бути приписані до призовної дільниці і отримати відповідний військово-обліковий документ у вигляді посвідчення про приписку до призовної дільниці. Без цього документа вступ до навчальних закладів не можливий. В обов’язках сектору забезпечення оповіщення та транспортування юнаків до Доброславського ТЦК та СП.

Також відділ веде військовий облік призовників після 18 років до досягнення ними 27-річного віку. Згідно законодавства відбувається подвірний обхід, оповіщення, ведення картотеки щодо місця перебування, освіти, сімейного стану, тощо, призовників.

Структурно картотека сектору поділена на п’ять відділів: призовники, військовозобов’язані (призовники, офіцери, рядові), спецоблік, жінки, які працюють на посадах, споріднених з військовою спеціальністю (кухарі, медики та вчителі), та зняті з обліку після досягнення 65 років).

Начальник відділу пояснив, що юнаки віком від 18 до 27 років, які призиваються на строкову службу, у зоні проведення ООС не служать. Також офіцери за призовом, які відбувають півторарічну строкову службу після закінчення вузу з військовою кафедрою, не перебувають у зоні військових дій, вони служать у постійних місцях дислокації гарнізону.

НАДЗВИЧАЙНІ СИТУАЦІЇ

Відділ також забезпечує реалізацію державної політики у сфері цивільного захисту, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, проводить організація заходів щодо реагування на надзвичайні ситуації.

У Чорноморській громаді функціонує ланка цивільного захисту органів місцевого самоврядування. За цивільний захист в селищній раді відповідає голова С.А. Удалов. Він призначає відповідального. У нашій громаді, це завідувач відповідного сектору.

До повноважень сектору входить розроблення і здійснення заходів щодо підтримання готовності органів управління та сил територіальної підсистеми цивільного захисту до дій за призначенням у мирний час та в особливий період. Серед небезпечних ситуацій, які можуть виникнути на території Чорноморської громади, вибух аміакопроводу Тольятті – Одеса, вибух на Одеському припортовому заводі, землетруси, військові дії.

Для кожного населеного пункту розроблені свої маршрути евакуації та затверджені пакети документації алгоритмів поведінки при надзвичайних ситуаціях (хімічне та радіаційне зараження, пожежі, вибухи небезпечних речовин, військові дії, землетруси)

Так, для населення смт Чорноморське визначені відповідні маршрути для евакуації та населені пункти для тимчасового розміщення.

Узгодження всіх дій і планів відбувається за підтримки ДСНС в Одеській області. Щодо дій у надзвичайних ситуаціях у ланці цивільного захисту підпорядковуємося начальнику цивільного захисту Одеської області.

При селищній раді створена комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, очолює її С.А. Удалов, секретар – Петруняк В.В. До комісії входять заступник селищного голови Бикова Л.В., директори Чорноморської та Гвардійської шкіл, завідувач дитсадка с. Гвардійське, головний лікар Чорноморської амбулаторії та інспектор з охорони праці та пожежної безпеки.

До обов’язків відділу, крім захисту у надзвичайних ситуаціях, входить евакуація населення. Майже всі працівники селищної ради, служби ЖКГ та депутатський корпус є відповідальними за певний напрямок в умовах евакуації. Для населення визначені певні місця збору при евакозаходах у випадку надзвичайної ситуації.

В умовах поширення коронавірусної інфекції усі питання, пов’язані з прийняттям рішень щодо ситуації з Covid-19, також є повноваженнями комісії з ТЕБ та НС.

ЗВ'ЯЗОК З ПРАВООХОРОННИМИ ОРГАНАМИ

Начальник відділу забезпечує зв’язок громади з правоохоронними органами. Це доступ до відеокамер, встановлених за програмою «Безпечне місто», цілодобове реагування на всі ситуації, пов’язані з діяльністю правоохоронних органів.

МОБІЛІЗАЦІЙНА РОБОТА

Відділ, відповідно до покладених на нього завдань, забезпечує на території містечка виконання нормативно-правових актів з питань мобілізаційної підготовки, мобілізації та оборонної роботи, проводить організацію заходів з мобілізаційної підготовки та контроль за їх виконанням, сприяє військовим комісаріатам у їх роботі в мирний час та під час проведення мобілізації, здійснює контроль за створенням, зберіганням та обслуговуванням мобілізаційного резерву матеріально-технічних і сировинних ресурсів в установах і організаціях, що перебувають у комунальній власності або залучаються селищною радою до виконання мобілізаційних завдань.

ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА

На території громади розташовано 12 пожежних гідрантів, представники ДСНС періодично проводять їх профілактичні випробування. При виникненні пожежі найближчими підрозділами ДСНС, які реагують на виклик, є екіпажі с. Візирка, м. Южне та м. Одеса.

Інспектор з охорони праці та пожежної безпеки відповідає за дотримання правил протипожежної безпеки Чорноморської селищної ради. Питання пожежної безпеки у навчальних закладах є пріоритетними і знаходяться під постійним контролем. Усі працівники ознайомлені під підпис з інструкціями з питань пожежної безпеки та охорони праці, організовано систематичне ведення та заповнення відповідних журналів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь