A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

СОЦІАЛЬНІ ЦІЛЬОВІ ПРОГРАМИ ЧОРНОМОРСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 18.12.2020 10:49
Кількість переглядів: 1534

Фото без опису

СОЦІАЛЬНІ ЦІЛЬОВІ ПРОГРАМИ ЧОРНОМОРСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

 Починаючи з 2006 року, щорічно приймаються і працюють соціальні цільові програми, спрямовані на підтримку незахищених та малозабезпечених верств населення Чорноморської селищної ради.

 На 2020 рік були прийняті і працюють «Цільова Програма Чорноморської селищної ради щодо підтримки малозабезпечених і незахищених верств населення» з фінансуванням 308 тис. грн, «Програма щодо реалізації Конвенції ООН з прав дитини» – 40 тис. грн, «Місцева цільова програма «Безбар'єрне Чорноморське» – 102 тис. грн.

Питаннями соціальної роботи при Чорноморській селищній раді займаються Танасійчук Т. А. – фахівець з питань молоді, спорту і культури, Тіора О. С. – фахівець з питань сім'ї, дітей та молоді, Іванютенко О. С. – спеціаліст із соціальних питань.

 Координація роботи по виконанню програм покладається на виконком і створений колегіальний орган – координаційну раду з надання адресної матеріальної допомоги. У складі координаційної ради 11 осіб: заступник голови селищної ради, три фахівці селищної ради із соціальної роботи і сім представників громади: депутати, член виконкому, медичні працівники, учитель Чорноморської школи, голова ради підприємців. Матеріальна допомога за рахунок бюджету Чорноморської селищної ради не має постійного характеру і не є обов'язковою виплатою, передбаченою чинним законодавством України. Це додаткова соціальна допомога до існуючого доходу заявника для вирішення конкретних життєвих обставин і проблем.

У 2020 році проведено 8 засідань координаційної ради та надана адресна матеріальна допомога 78 жителям смт Чорноморське та с. Гвардійське. Серед них 16 осіб з інвалідністю, 7 сімей, в яких виховуються діти з інвалідністю, 3 багатодітні сім'ї, діти війни, ветерани ВВВ. Розмір матеріальної допомоги встановлюватися в кожному конкретному випадку колегіально комісією від 500 грн і до 10 тисяч грн, залежно від складності ситуації, в якій знаходиться людина, і наданих підтверджуючих документів.

 Крім заявників адресну матеріальну допомогу отримали інші жителі – 30 осіб до Дня виведення військ з Афганістану, 12 ліквідаторів аварії на ЧАЕС та одна вдова ліквідатора до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи; 7 ветеранів ВВВ до Дня Перемоги і до Дня людини похилого віку; 7 багатодітних сімей з першокласниками до Дня знань; 27 осіб з інвалідністю та 24 сім'ї, які виховують дитину з інвалідністю, до Дня інваліда за програмою на реабілітацію та оздоровлення.

За програмою «Місцева цільова програма «Безбар'єрне Чорноморське» на 2019-2020 роки» була оплачена путівка для матері з сином – інвалідом з дитинства на реабілітацію та оздоровлення в ДП «Клінічний санаторій ім. Пирогова».

Згідно «Програми по реалізації Конвенції ООН з прав дитини» до Дня Матері та Дня сім'ї вручені подарунки 8-ми опікунам і 34-м багатодітним сім'ям.

Продовження дії зазначених програм планується і на 2021 рік.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь