A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Чорноморської селищної ради «Про плату за навчання у комунальному закладі «Школа мистецтв» Чорноморської селищної ради Лиманського району Одеської області»

Дата: 01.09.2020 16:07
Кількість переглядів: 609

Аналіз регуляторного впливу

до проекту рішення Чорноморської селищної ради «Про плату за навчання у комунальному закладі «Школа мистецтв» Чорноморської селищної ради Лиманського району Одеської області»

Даний аналіз регуляторного впливу розроблений на виконання та з дотриманням Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»  від 11.09.2003 № 1160-IV, «Методики проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта», затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 № 308 (зі змінами та доповненнями) і визначає правові і організаційні заходи реалізації проекту рішення Чорноморської селищної ради  «Про плату за навчання у комунальному закладі «Школа мистецтв» Чорноморської селищної ради Лиманського району Одеської області».

  1. Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом

державного регулювання

 

         Затвердження запропонованого проекту викликано необхідністю затвердити порядок справлення плати за навчання, типового договору про надання мистецької освіти та встановлення пільг за навчання у комунальному закладі «Школа мистецтв» Чорноморської селищної ради Лиманського району Одеської області.

З метою створення сприятливих умов для розвитку, підтримки, стимулювання творчо обдарованих дітей, збереження існуючого контингенту учнів, керуючись ст. 26 Закону України від 22.06.2000 N 1841-14 «Про позашкільну освіту» (зі змінами та доповненнями), постановами Кабінету Міністрів України від 25.03.97 N 260 «Про встановлення розміру плати за навчання у державних школах естетичного виховання дітей», від 06.05.2001 N433 «Про затвердження переліку типів позашкільних навчальних закладів і Положення про позашкільний навчальний заклад»,  керуючись рішенням Чорноморської селищної ради від 26.06.2020 року №851-VII «Про створення комунального закладу «Школа мистецтв» Чорноморської селищної ради Лиманського району Одеської області», враховуючи пропозиції керівництва комунального закладу «Школа мистецтв», виникла необхідність  у затверджені порядку справлення плати за навчання, типового договору про  надання початкової мистецької освіти та встановлення пільг за навчання у комунальному закладі «Школа мистецтв» Чорноморської селищної ради Лиманського району Одеської області.

2.  Мета та цілі регулювання

      Цілями правового регулювання для даного проекту регуляторного акта є:

  • отримання додаткових джерел фінансування для поліпшення статутної діяльності  у комунальному закладі «Школа мистецтв» Чорноморської селищної ради Лиманського району Одеської області;
  • залучення до навчання дітей пільгових категорій у комунальному закладі «Школа мистецтв» Чорноморської селищної ради Лиманського району Одеської області;
  • спрямування отриманої плати за навчання на покращення матеріально-технічної бази та інші видатки школи у комунальному закладі «Школа мистецтв» Чорноморської селищної ради Лиманського району Одеської області;
  • збереження існуючого контингенту учнів у комунальному закладі «Школа мистецтв» Чорноморської селищної ради Лиманського району Одеської області.

 

  3. Визначення та оцінка альтернативних способів досягнення

визначених цілей

Для забезпечення досягнення встановленої мети даним проектом регуляторного акта пропонується затвердити порядок сплати за навчання, типовий договір про надання мистецької освіти та перелік пільг з плати за навчання у комунальному закладі «Школа мистецтв» Чорноморської селищної ради Лиманського району Одеської області

Переваги обраного способу:

    • відповідає вимогам чинного законодавства;
    • забезпечує реалізацію принципів державної регуляторної політики;
    • забезпечує своєчасні розрахунки  по заробітній платі, за спожиті енергоносії, своєчасне покращення умов навчання;
    • відповідає потребам у вирішенні проблем.

 

  4.  Механізм та заходи, що пропонуються для розв’язання проблеми 

       Механізм, закладений в основу проекту регуляторного  акта «Про плату за навчання у комунальному закладі «Школа мистецтв» Чорноморської селищної ради Лиманського району Одеської області» передбачає затвердити порядок справлення плати за навчання, типового договору про  надання початкової мистецької освіти та встановлення пільг за навчання у комунальному закладі «Школа мистецтв» Чорноморської селищної ради Лиманського району Одеської області.

Таким чином, затвердження  цього проекту приведе до покращення фінансового стану комунального закладу «Школа мистецтв» Чорноморської селищної ради Лиманського району Одеської області, часткового покриття видатків, пов’язаних з його функціонуванням, утриманням та експлуатацією, що в свою чергу забезпечить зменшення обсягу видатків з бюджету громади та більш раціональне використання бюджетних надходжень.

 

         5.  Можливість досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акта

У разі прийняття регуляторного акта будуть реалізовані повноваження надані Законом України «Про позашкільну освіту», постановами Кабінету Міністрів України від 25.03.1997 № 260 «Про встановлення розміру плати за навчання у державних школах естетичного виховання дітей» .

Негативного впливу від прийняття нового регуляторного акта не передбачається. Для впровадження вимог цього регуляторного акта не потрібно додаткових витрат з бюджету.

Прийняття даного регуляторного акта дозволить чітко визначити порядок справлення плати за навчання та встановлення пільг у комунальному закладі «Школа мистецтв» Чорноморської селищної ради Лиманського району Одеської області. Найбільш впливовими на дію регуляторного акта буде зміна чинного законодавства та нормативно-правових актів у зазначеній сфері.

 

 6. Очікувані результати від прийняття  регуляторного акта.

 Соціальним наслідком від запровадження зазначеного регуляторного акта  є сприяння підвищенню ролі музичного виховання дітей з метою надання знань, формування вміння та навику за інтересами, забезпечення потреби особистості у творчої самореалізації та інтелектуальному і духовному розвитку;  збільшення фінансування на утримання  комунального закладу «Школа мистецтв» Чорноморської селищної ради Лиманського району Одеської області.

7. Строк дії регуляторного акта.

Строк дії регуляторного з навчального 2020-2021 року, з можливістю у разі виникнення необхідності, внесення до нього змін; його відміни у разі прийняття  нормативно-правових актів на рівні держави; подовження його дії, за підсумками аналізу відстеження його результативності, та з інших причин.

8. Показники результативності регуляторного акта.

Результативність даного проекту рішення буде відстежуватися за такими показниками:

Кількісними:

  • кількість вихованців, які навчаються у комунальному закладі «Школа мистецтв» Чорноморської селищної ради Лиманського району Одеської області;
  • кількість дітей пільгових категорій, що навчається у комунальному закладі «Школа мистецтв» Чорноморської селищної ради Лиманського району Одеської області;
  • загальний обсяг коштів на фінансування комунального закладу «Школа мистецтв» Чорноморської селищної ради Лиманського району Одеської області.

Якісними:

  • аналіз плати за фінансовий рік;
  • соціальна спрямованість даного проекту;
  • результативність діяльності  комунального закладу «Школа мистецтв» Чорноморської селищної ради Лиманського району Одеської області.

 

 9. Заходи з  відстеження результативності регуляторного акта.

Стосовно регулятивного акта буде здійснено базове та  повторне відстеження у терміни, встановлені статтею 10 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Базове відстеження буде здійснено до дня набрання чинності регуляторним актом з метою оцінки стану суспільних відносин, на врегулювання яких спрямована дія акта.

З огляду на показники результативності, відстеження результативності даного регуляторного акта буде здійснюватись статистичним методом.

          У рамках статистичного методу відстеження буде проведено шляхом аналізу інформації щодо обсягу надходжень плати за навчання у комунальному закладі «Школа мистецтв» Чорноморської селищної ради Лиманського району Одеської області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь