A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

КЛУБ СЕЛА ГВАРДІЙСЬКЕ – ТАНДЕМ АКТИВНОГО НАСЕЛЕННЯ І МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ

Дата: 17.07.2020 14:06
Кількість переглядів: 705

КЛУБ СЕЛА ГВАРДІЙСЬКЕ – ТАНДЕМ АКТИВНОГО НАСЕЛЕННЯ І МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ

Будівля клубу  побудована ще в 1969 році. У 2009 році художнім керівником стала Шляхта Вікторія Вікторівна, а з 2011 року зайняла пост директора клубу. Ще з  дитинства вона тягнулася до сцени, творчості, займаючись в музичній школі по класу фортепіано і танцями. І тепер, незважаючи на медичну освіту, активно займається культурною діяльністю клубу.

На початку роботи не було жодного дитячого гуртка, і для того, щоб залучити дітей до культурної діяльності, Вікторія почала вести танцювальний гурток спершу зі своїми дітьми, а незабаром приєдналися і інші бажаючі займатися.

У 2016 році, закінчивши педагогічне училище, до роботи Вікторії Вікторівни приєдналася її дочка – Філончік Вероніка Миколаївна, прийшовши на посаду художнього керівника.

Культурна діяльність села почала різнобічно розвиватися. Проводилися різні заходи, все більше залучалося дітей, молоді та дорослих. Але труднощів у роботі було досить. Будинок потребував капітального ремонту, в клубі не було опалення, тік дах, не вистачало потрібної музичної апаратури.

Але зараз клуб може пишатися. І все завдяки Чорноморській селищній раді, під особистим керівництвом голови Удалова Сергія Анатолійовича та його заступника Бикової Лариси Вікторівни. За останні чотири роки, на шляху до мрії, пророблена колосальна робота з перетворення клубу, а саме: зроблено новий дах, зроблено перепланування приміщення, обладнаний світлий і затишний зал з теплою підлогою, придбана сучасна апаратура, встановлена сигналізація, Wi-Fi, закуплено нові меблі. Обладнаний довгоочікувані танцювальний клас з дзеркалами і станками, кабінет керівника і костюмерна. І це тільки мала частина зробленого, що можна описати кількома словами. Завершальний акорд прозвучав у цьому році при завершенні робіт з ремонту фасаду клубу. Тепер він схожий на казковий будиночок, в якому творять чудеса.

Всі виконані роботи давали свій поштовх в роботі. З кожним роком в клуб стали приходити все більше і більше учасників. Зараз в клубі займається велика кількість дітей віком від 4 років. Саме вони дарують свої усмішки, позитив і талант усім відвідувачам заходів клубу.

У приміщенні клубу знаходиться сільська бібліотека, її завідуюча з 2002 року –  Дзюбенко Надія Володимирівна. Клуб с. Гвардійське тісно співпрацює з бібліотекарем. Крім масштабних заходів, сценарії яких пишуться і проводяться спільно з Надійною Володимирівною, також проходять літературні заходи в самій бібліотеці. На них, залежно від теми заходу, запрошуються діти різного віку. Вони із задоволенням беруть участь у таких зборах. Також, в цьому році нам подарували сучасний проектор з екраном, і тепер діти можуть не тільки прослухати інформацію, а й на власні очі побачити ті чи інші події.

Сільська бібліотека, так само як і всі приміщення клубу, в цьому році змінилася. Нове світле приміщення, меблі та стелажі. Її двері вже відкриті для різних вікових категорій. Бібліотечний фонд складається з більш ніж 8015 книг. Хоч зараз і розвинені різні технології, але ніхто не замінить живого спілкування з книгою.

Працівники клубу і бібліотеки висловлюють величезні слова подяки Удалову Сергію Анатолійовичу і всім співробітникам Чорноморської селищної ради за ту турботу, яку вони проявляють, за все, що зроблено, і що ще попереду.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь