A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

БУДІВНИЦТВО БАГАТОФУНКЦІОНАЛЬНИХ СПОРТМАЙДАНЧИКІВ НА ФІНАЛЬНОМУ ЕТАПІ

Дата: 01.06.2020 14:15
Кількість переглядів: 698

БУДІВНИЦТВО БАГАТОФУНКЦІОНАЛЬНИХ СПОРТМАЙДАНЧИКІВ НА ФІНАЛЬНОМУ ЕТАПІ

 

Для залучення населення до занять спортом, створення умов для занять спортом, зміцнення матеріально-технічної бази КП «Спортивний клуб «Чорноморський» місцевої програмою Чорноморської селищної ради «Розвиток фізичної культури і спорту» було заплановано будівництво багатофункціональних спортивних майданчиків.

Так, в смт Чорноморське по вул. Гвардійській вже готове міні-футбольне поле зі штучним покриттям. На фінальній стадії будівництво поруч розміщеного багатофункціонального майданчика для занять баскетболом, волейболом, великим тенісом.

Паралельно ведеться будівництво ще двох багатофункціональних спортивних майданчиків для занять фізкультурою, футболом, баскетболом, волейболом у Чорноморському по вулиці Сонячній та в селі Гвардійське.

— З упевненістю можна сказати, що такий важливий і великий спортивний проєкт був і є одним з головних пріоритетів, при цьому основним завданням було створення паралельно трьох спортивних майданчиків: двох у Чорноморському і одного в селі Гвардійське. Звичайно, були побоювання, що в умовах карантину оформлення документів може затягнутися або призупиниться фінансування, і будівництво доведеться відкласти на невизначений термін. Але спільними зусиллями документи оформлені, будівництво ведеться з дотриманням всіх карантинних заходів. Найближчим часом майданчики будуть готові і в кожному населеному пункті будуть створені умови для занять спортом. Звичайно, потім перед усіма нами буде стояти спільне завдання – все це зберегти і зберегти, і я впевнений, що люблять своє містечко і село жителі впораються з цим завданням, — прокоментував будівництво спортмайданчиків голова Чорноморської селищної ради С. А. Удалов.

Реалізація Чорноморською селищною радою зазначеного спортивного проєкту стала можлива за підтримки та фінансування за рахунок коштів трьох рівнів – обласного, районного та місцевого бюджетів.

— Відповідно до програми на 2019-2020 роки для розвитку спортивного напряму Чорноморською селищною радою заплановано фінансування на суму 10 млн 970 тис грн. У 2019 було направлено 3,5 млн грн: частина коштів вкладена в будівництво майданчиків, придбані глядацькі трибуни. Також вже проведені роботи з благоустрою території, і що дуже важливо – завершено освітлення двох спортивних майданчиків. На 2020 рік закладено фінансування багатофункціональних спортивних майданчиків в с. Гвардійське і в смт Чорноморське по вул. Сонячній, будівництво яких вже ведеться, — розповіла головний бухгалтер Чорноморської селищної ради Надія Миколаївна Гібало.

Нові багатофункціональні майданчики дозволять учасникам спортклубу «Чорноморський» та місцевим жителям займатися спортом на свіжому повітрі. Тут також зможе проводити уроки фізкультури і свої змагання Чорноморська і Гвардійська загальноосвітні школи.

— Розуміючи значимість і знаючи обсяг проведеної спільної роботи, я особисто від себе, від усього спортивного клубу «Чорноморський», не побоюся взяти на себе сміливість, і від імені всіх спортивних жителів, висловлюю подяку голові Чорноморської селищної ради Сергію Анатолійовичу Удалову, депутату обласної ради Віталію Саутьонкову, депутатам районної ради Ларисі Биковій, Тетяні Лось, Юрію Мазунову за реалізацію проекту зі створення багатофункціональних спортивних майданчиків та міні-футбольного поля на території трьох житлових зон в смт Чорноморське та села Гвардійське, — подякував директор Чорноморського спортивного клубу Юліан Захарійович Дюльгер.

На якість спортивного об'єкта впливає багато факторів. І одним з таких чинників є освітлення. Адже воно має відношення і до тих, хто не використовує об'єкт. Неправильно сплановане і встановлене освітлення може заважати людям в темний час доби, порушуючи їх відпочинок і сон.

— На будь-якому спортивному об'єкті важливо забезпечити якісне освітлення. Від того, наскільки грамотно організовано освітлення спортмайданчиків, залежить не тільки комфорт і зручність спортсменів, але і загальна безпека учасників змагань, суддів та глядачів, — розповів начальник Чорноморського ЖКГ Сергій Сергійович Щербич. — Освітлення міні-футбольного поля і багатофункціонального майданчика забезпечено 25 світлодіодними прожекторами і працює в двох режимах. Підсвітка з восьми ліхтарів, встановлених по периметру, для забезпечення безпеки автоматично запускається в темний час доби. А коли ввечері спортсмени приходять займатися, то включається 100-відсоткове освітлення, що створює максимально комфортні умови. При проектуванні і підведенні освітлювальних мереж до нового спортмайданчика  ми намагалися максимально врахувати всі нюанси, щоб жителі наших населених пунктів могли безпечно і якісно займатися спортом.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь