A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

Будні і тріумфи спортивного клубу «Чорноморський»

Дата: 26.05.2020 08:25
Кількість переглядів: 1044

Будні і тріумфи спортивного клубу «Чорноморський»

 

Наша розмова про спортивне життя міста із засновником і ось уже 13 років незмінним директором спортивного клубу Чорноморської селищної ради Дюльгером Юліаном Захарович.

 

 Що значить спорт для вашого клубу?

Спорт відіграє велику роль у нашому житті. Для багатьох це невід'ємна частина існування, яка покращує самопочуття, загартовує здоров'я, додає бадьорості. Сучасна людина, починаючи з раннього віку, веде, як правило, малорухомий спосіб життя. Багато часу проводить за навчанням, роботою, комп'ютерними іграми, телевізором. Необхідно з дитинства привчати дитину до заняття спортом. Він формує характер, робить людину цілеспрямованою, сильною, витривалою та більш впевненою у собі, виховує самодисципліну і наполегливість. А азарт і жага перемоги дуже істотні в будь-якому виді спорту.

Наш клуб заснований в 2007 році. Ми випробували багато спортивних напрямів. За цей час в клубі діяли секції футболу, волейболу, боксу, карате, баскетболу, акробатики, шейпінгу, більярду, шашок, шахів та навіть міні-гольфу.

Ми не ростимо чемпіонів у нас просто немає такого завдання. Наша мета – популяризувати спорт, фізкультуру, здоровий спосіб життя. Ми хочемо, щоб заняття в залі були доступні кожному, надаємо інвентар та екіпіровку. Така позиція приваблює в спортклуб людей будь-якого віку.

 

У яких спортивних напрямках клуб працює в даний час?

Сьогодні в клубі функціонують чотири напрями, за якими наші тренери ведуть заняття. Це футбол, волейбол, кіокушин карате і бокс. Це ті види спорту, які ми культивуємо. Всі заняття і для дітей, і для дорослих безкоштовні. Є повністю сформовані дитячі та дорослі футбольні та волейбольні команди, які беруть участь у районних та обласних чемпіонатах. Вихованці клубу також беруть участь у змаганнях різного рівня з шашок, шахів, баскетболу, великого та настільного тенісу. У змаганнях рівня України і Європи беруть участь спортсмени секцій боксу і кіокушин карате.

На базі свого клубу «СК«Чорноморський» в 2019 році ми також провели ряд змагань. Це відкритий турнір з шахів, Кубок вихідного дня з кіокушин карате, турнір з настільного тенісу, турнір з футболу КП «Аріадна» серед дорослих та школярів.

 

Тренери клубу «Чорноморський» ... Хто вони?

У клубі немає випадкових людей. За плечима кожного з тренерів немала спортивна історія. Всі вони з вищою освітою, всі майстри спорту в своїх дисциплінах.

Групами з волейболу займаються Матвієнко Дмитро Леонідович і я, директор клубу. Футбольні команди тренуються під пильним наставництвом Піштігана Владислава Юрійовича. Я також веду цей напрямок.

Вихованці секції кіокушин карате займаються під патронатом голови Одеської федерації кіокушин карате Дацка Геннадія Васильовича, майстра спорту, володаря ІІІ дана чорного пояса кіокушин карате.

Напрямок боксу під уважним керівництвом майстра спорту Бойка Вадима Валентиновича.

Іноді хлопцям від тренерів дістається, але це все ігрові епізоди і спортивні нюанси, і не можна їх дорікнути в надмірній строгості. Як на мене, наші тренера – відмінні мотиватори. Перед усіма змаганнями завжди налаштовують на позитив і перемогу. Важливо донести до дітей, що навіть якщо вони не будуть професійними спортсменами, рухова активність і фізичне навантаження їм необхідні завжди.

 

Як можна стати одним з вихованців клубу? Ви тренуєте тільки дітей?

 Клуб працює в декількох спортивних і вікових напрямках. Зараз у нас тренується більше 300 осіб. Є дитяча школа, куди ми приймаємо малюків з 4-6 років. Працюємо зі студентами та бажаючими людьми старшого віку, серед наших учасників спортсмени до 50 років. Діти займаються в своєму темпі, вони плавно переходять з групи в групу, виступаючи на змаганнях в своїх вікових категоріях. Старші ж формують команди, у них свій графік тренувань. Команди «Чорноморського» – неодноразові чемпіони району, регулярні учасники і призери обласних змагань.

 

 Яких результатів вихованці досягли в минулому році? Чим пишається клуб?

Серед спортивних досягнень вихованців клубу «Чорноморський» в 2019 році перемоги у змаганнях різних рівнів.

Доросла команда в цьому році стала призером Чемпіонату Лиманського району по футболу серед дорослих. Також у нас перше місце в Чемпіонаті Лиманського району з більярду серед чоловіків. На районних змаганнях з футболу серед молодіжних команд «Шкіряний м'яч» ми посіли друге місце. Наші дитячі команди на районних змаганнях «Шкіряний м'яч» завжди займають призові місця.

Наші дівчата взяли I місце на Чемпіонаті Лиманського району з волейболу серед школярів, хлопці на другому місці. На обласних змаганнях з волейболу серед школярів команда посіла друге місце.

За бокс хлопці посіли третє місце на Чемпіонаті України і два других місця в обласних змаганнях.

Серед перемог на змаганнях з кіокушин карате наші вихованці вибороли друге місце на Чемпіонаті Південного регіону і третє місце на Чемпіонаті Одеської області;

Також на Чемпіонаті Лиманського району з шахів серед чоловіків нам вдалося завоювати друге місце, а на Чемпіонаті Лиманського району з настільного тенісу третє місце.

Великим досягненням спортивного клубу є те, що в Україні серед подібних підприємств спортивного спрямування наш клуб посідає сьоме місце, за даними Міністерства статистики.

Вихованці клубу постійно і успішно беруть участь у районних, обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

 

 Хто вас фінансує? Адже і участь у змаганнях, і форма учасників нині дорогого коштують.

Все фінансування відбувається за рахунок Чорноморської селищної ради. Щороку на сесії селищної ради приймають рішення про фінансування спорту, закладають у бюджет доступну суму. Наприклад, у 2019 році бюджетом було виділено та освоєно 1 123 340 грн. На 2020 рік заплановано 1 206 540 грн. З цих коштів виплачується зарплата тренерам, закуповується необхідний інвентар, оплачується участь у змаганнях для наших спортсменів. Чорноморською селищною радою навіть передбачена спеціальна програма, мета якої полягає в системному підході до розвитку фізичної культури і спорту на території Чорноморської селищної ради, популяризації здорового способу життя, залучення громадян до систематичних занять фізичною культурою і спортом, збереження спортивних традицій.

Коли мені запропонували створити спортивний клуб в Чорноморському, я дуже захопився цією ідеєю, але попросив, щоб нам виділили кошти, зал. Депутати селищної ради підтримали ідею голови С.А. Удалова про створення свого спортклубу і охоче підтримують фінансування спорту вже 13 років. Багато було придбано за цей період, завдяки такій потужній підтримці ми можемо якісно тренуватися і гідно виступати на змаганнях.

Ось в 2019 році наша волейбольна команда отримала комплект нової форми з логотипом, також були закуплені волейбольні та футбольні м'ячі, нова футбольна сітка.

 

 Про що мріє директор спортивного клубу?

Найпалкіші наші мрії про новий зал. У нас існують проблеми з будівлею, де ми зараз тренуємося. Клубу доводиться її орендувати у військових, оскільки Міністерство оборони все ніяк не передасть її на баланс селищної ради. Зараз, маючи гідну матеріальну базу, хороших тренерів і талановитих вихованців, нам доводиться задовольнятися залом не свого рівня. У перспективі, можливо, коли добудують школу, зможемо займатися у великому світлому залі. Також у наших мріях ідея про велике футбольне поле. Але ми не впадаємо у відчай, тому що маємо хорошу підтримку та зацікавленість влади у розвитку спорту в районі. Зараз вже в Чорноморському готове міні-футбольне поле зі штучним покриттям, а будівництво багатофункціонального майданчика для занять баскетболом, волейболом, великим тенісом на фінальній стадії. Паралельно проходить будівництво ще двох багатофункціональних спортивних майданчиків: на Висілках і в селі Гвардійське. Всі будівельні роботи фінансуються з обласного, районного та місцевого бюджетів.

Як педагог зі стажем скажу: більшість самородків народжуються в приміських населених пунктах, в селах. У міських хлопців більше можливостей, а наші вихованці більш цілеспрямовані, просто не у всіх є можливість оплачувати заняття і змагання. Наше завдання допомогти їм реалізувати свою мрію!

Призери Всеукраїнських та обласних змагань з кіокушин карате.
Тренер: Дацко Геннадій Васильович, майстер спорту, ІІІ дан чорний пояс.

Чемпіони Лиманського району з футболу серед школярів «Шкіряний м'яч».
Тренер: Піштіган Владислав Юрійович.

Команда «СК« Чорноморський» – чемпіони Лиманського району в 1 лізі з футболу серед дорослих.
Тренера: Цапенко Юрій, Малицький Павло

Чемпіонки Лиманського району з волейболу та срібні призери Одеської області з волейболу серед дівчат.
Тренери: Дюльгер Анна Миколаївна, Матвієнко Дмитро Леонідович.

Мурадьян Анастасія, дворазова чемпіонка Одеської області і бронзовий призер Чемпіонату України з боксу.
Тренер: майстер спорту Бойко Вадим Валентинович.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь