ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення «Про затвердження Положення про квартирний облік при виконавчому комітеті Чорноморської селищної ради»

Дата: 21.04.2020 17:05
Кількість переглядів: 993

Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення «Про затвердження Положення про квартирний облік при виконавчому комітеті Чорноморської селищної ради»

 

        Регуляторний акт розроблено відповідно до статті 8 Закону України „Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”, Методики проведення аналізу впливу регуляторного акта, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 № 308 зі змінами від 16.12.2015 № 1151.

 

Назва регуляторного акта:

 

Проект рішення «Про затвердження Положення про квартирний облік при виконавчому комітеті Чорноморської селищної ради»

 

1.Основна проблема, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання

 

Положення про квартирний облік при виконавчому комітеті Чорноморської селищної ради розроблене на основі  Житлового кодексу УРСР, Постанови Ради Міністрів УРСР і Укрпрофради від 11.12.1984 № 470 «Правила обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в УРСР» (зі змінами). Головна проблема, яка буде розв’язана шляхом прийняття даного регуляторного акту – це впорядкування процедури постановки на квартирний облік та надання житла громадянам, які потребують поліпшення умов проживання. Ведення обліку громадян, які потребують поліпшення умов проживання відповідно до чинного законодавства  України.

Зазначена проблема стосується наступних груп:

- виконавчого комітету Чорноморської селищної ради,

- громадян, які потребують поліпшення умов проживання.

 

2.Очікувані результати від прийняття запропонованого

регуляторного  акта

 

       Впорядкування процедури постановки на квартирний облік та надання житла громадянам, які потребують поліпшення умов проживання. Ведення обліку громадян, які потребують поліпшення умов проживання. Прозорість і доступність інформації про квартирний облік при виконавчому комітету Чорноморської селищної ради.

 

3.Цілі державного регулювання

 

-  реалізація державної політики з питань забезпечення житлом мешканців територіальної громади, які цього потребують;

- врегулювання процедури постановки на квартирний облік та ведення обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

 

4.Прийнятні альтернативні способи досягнення зазначених цілей

 

1. Прийнятий запропонований проект рішення виконавчого комітету Чорноморської селищної ради  «Про затвердження Положення про квартирний облік при виконавчому комітеті Чорноморської селищної ради».

Дана альтернатива є найбільш оптимальною і прийнятною. Перевагою обраного способу досягнення цілей є те, що даний регуляторний акт забезпечить впорядкування процедури взяття на квартирний облік, зробить цю процедуру зрозумілою, прозорою і чіткою.

На дію запропонованого регуляторного акта можуть вплинути такі зовнішні чинники:

- зміна діючого законодавства з питань обліку громадян, які потребують поліпшення умов проживання.

 

5.Механізм і заходи для розв’язання проблеми

 

- підготовка відповідного проекту рішення та розгляд його на виконавчого комітету Чорноморської селищної ради;

- інформування жителів територіальної громади щодо прийнятого регуляторного акту;

- затвердження рішення щодо затвердження Положення про квартирний облік при виконавчому комітеті Чорноморської селищної ради та посилення контролю за його виконанням.

 

6.Обґрунтування можливості досягнення встановлених цілей та оцінка можливості впровадження та виконання вимог регуляторного акта

 

Передбачається, що громадяни, які потребують поліпшення умов проживання, самі будуть зацікавлені в дотримані процедури постановки їх на квартирний облік і в отримані безкоштовного житла.

Вигоди від виконання зазначених вимог будуть відчувати  як селищна рада, так і ті жителі територіальної громади, що потребують поліпшення умов проживання.

 

7.Очікувані результати

 

Чорноморська селищна рада, інші органи державної влади

Вигоди:

- впорядкування процедури постановки на квартирний облік;

- прозорість, відкритість і чіткість дій виконавчого комітету щодо взяття на квартирний облік громадян, які потребують покращення умов проживання;

- покращення іміджу влади через доступність і гласність процедури постановки на квартирний облік та надання житла у  відповідності до чинного законодавства;

- посилення контролю за дотриманням вимог чинного законодавства громадянами, які потребують постановки на квартирний облік.

Витрати:

Не виявлено.

Громадяни

Вигоди:

- зменшення затрат часу і фінансів на збір необхідного пакету документів для постановки на квартирний облік;

- чітке розуміння громадянами процедури постановки на квартирний облік, доступність і відкритість в отримані інформації щодо можливості покращити свої умови проживання.

При виникненні змін у чинному законодавстві, економічної ситуації та інших випадках, які можуть впливати на дію запропонованого регуляторного акту, до нього будуть вноситись відповідні коригування та доповнення.

 

8.Строк дії акта

 

Термін дії запропонованого регуляторного акта довгостроковий і чинний до його відміни, а також у разі зміни чинного законодавства та з інших причин.

 

9.Основні показники результативності акта:

 

Головним чинником результативності даного регуляторного акта є впорядкування процедури постановки на квартирний облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов та надання квартири.

Внаслідок  дії запропонованого регуляторного акта не всі переваги, що виникатимуть, можуть бути кількісно визначені. До кількісних показників належать:

-зростання  кількості громадян, які зможуть покращити умови проживання.

 

10. Заходи, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності регуляторного акта

 

Повторне відстеження провести через рік з дня набрання чинності цього регуляторного акта.

Упродовж  кожних двох років, з моменту виконання заходів по проведенню відстеження результативності цього регуляторного акту, за умови його чинності, проводити періодичне відстеження його результативності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь