A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

COVID-19: Лиманський район на карантині

Дата: 17.03.2020 08:45
Кількість переглядів: 684

COVID-19: Лиманський район на карантині

 

З 00.00 години 17 березня в Лиманському районі буде максимально призупинено роботу закладів загального користування незалежно від форм власності та підпорядкування з присутністю більше 10 осіб:

- дитячі розважальні центри та клуби, майданчики, в тому числі спортивні;

- фітнес-клуби, тренажерні зали, басейни, спортивні майданчики та стадіони;

- зоопарки, водні парки, парки атракціонів;

- торговельно-розважальні центри;

- ресторани, кафе, бари, нічні клуби, паби, дискотеки та заклади громадського харчування, в тому числі в готелях;

- будівельні та інші ринки, окрім продуктових.

- інші заклади та установи ( на розсуд та під особисту відповідальність їх керівників).

Працюватимуть продуктові магазини, банки, АЗС та аптеки. Таке рішення сьогодні прийняли члени комісії ТЕБ та НС райдержадміністрації на виконання протоколу № 6 позачергового засідання комісії ТЕБ та НС облдержадміністрації від 16 березня 2020 року.

 

До особливого розпорядження скасовуються проведення особистих прийомів громадян в усіх органах влади та місцевого самоврядування. Максимально переводяться в режим телефонних та відео-конференцій усі заходи та засідання колегіальних та дорадчих органів, за винятком термінових випадків.

Карантин – це єдина ефективна зараз зброя для України для того, щоб боротися з коронавірусом і необхідно дотримуватися положень карантину.

Населенню рекомендується максимально уникати людних місць та обмежити фізичні контакти.

 

Заходи індивідуального захисту, яких рекомендовано дотримуватися

 

Регулярно обробляйте руки спиртовмісним засобом або мийте їх з милом. Якщо на поверхні рук присутній вірус, то їх обробка таким засобом або миття з милом вб'є його.

Тримайтеся на відстані не менше одного метра від людей, які кашляють або чхають. Це необхідно для того, щоби не вдихнути краплі, що виділяються з носа або рота іншої людини, яка може бути інфікована вірусом COVID-19.

Мінімізуйте контакт рук з очима, носом і ротом, оскільки своїми долонями ми торкаємося безлічі предметів, на які міг потрапити вірус. Таким чином, вірусні частинки при дотику до очей, носа або рота можуть потрапити до організму.

Кашляючи або чхаючи, прикривайте рот або ніс згином ліктя (але не долонею) або серветкою, яку після використання варто відразу ж утилізувати.

Відчувши нездужання, залишайтеся вдома. Зверніться за медичною допомогою, якщо підвищилася температура, з’явився кашель або дихання стало ускладненим.

Користуйтеся медичними масками, які щільно прилягають до обличчя і повністю прикривають ніс, рот і підборіддя.

Не вживайте антибіотики  чи противірусні препарати. Наразі немає наукового підтвердження, що противірусні засоби запобігають зараженню коронавірусом. Антибіотики взагалі не знищують віруси, а діють тільки проти бактерій.

Мийте поверхні, використовуючи засоби дезінфекції. Хімічні засоби дезінфекції, які можуть вбивати коронавірус: відбілювач, хлор, розчинники, 75% етанол, оцтова кислота і хлороформ.

 

Актуальні дані про епідемію коронавірусу і способи індивідуального захисту від інфекції публікуються на сайті Всесвітньої організації охорони здоров’я. Останню інформацію про COVID-19 і профілактичні заходи можна знайти на сайті Міністерства охорони здоров’я України. Також всі актуальні відомості про коронавірус, пов’язані з Україною, публікуються Центром громадського здоров’я при МОЗ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь