A A A K K K
для людей із порушенням зору
ЧОРНОМОРСЬКА СЕЛИЩНА ГРОМАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Одеська область, Одеський район

Допомогу за е-лікарняним тепер можна отримати на підставі витягу

Дата: 03.06.2022 14:48
Кількість переглядів: 365

Допомогу за е-лікарняним тепер

можна отримати на підставі витягу

Електронні лікарняні продовжують формуватися і в умовах воєнного стану, а Фонд соціального страхування України штатно здійснює їх оплату – з початку війни фінансування лікарняних і страхових виплат не призупинялось ні на день.

 

З травня отримати допомогу можна не лише на підставі оригіналу е-лікарняного, але і витягу з Електронного реєстру листків непрацездатності. Відповідна постанова правління Пенсійного фонду України від 02 травня 2022 року № 4-1 “Про затвердження форми витягу з Електронного реєстру листків непрацездатності” була зареєстрована в Міністерстві юстиції України 18.05.2022 за № 532/37868.

 

Отримати допомогу можливо на підставі витягу з Електронного реєстру листків непрацездатності (далі – витяг), який формується у кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua) або отримати в паперовій формі, звернувшись до сервісних центрів Пенсійного фонду України.

 

Щоб отримати витяг, працівник має авторизуватись на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою КЕП або BankID. Для цього призначено пункт меню «Запит на отримання паперових документів» розділу «Комунікації з ПФУ». Для формування витягу необхідно обрати тип запиту «Витяг з ЕРЛН».

 

Також витяги е-лікарняних можуть сформувати  роботодавці за своїх працівників.

 

Витяг можна завантажити у форматі PDF та передати роботодавцю для опрацювання і нарахування допомоги. Фонд соціального страхування України профінансує виплати після отримання від роботодавця заяви-розрахунку. Слідкувати за станом фінансування е-лікарняних працівники можуть онлайн у телеграм-каналі ФССУ: https://t.me/socialfund (необхідно орієнтуватись на дату прийняття Фондом заяви-розрахунку, саме від неї залежить строк виплати лікарняного. Дату можна уточнити у роботодавця або безпосередньо у відділенні ФССУ).

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь